בלוג המתכונים של אוראו

עוגת גבינה אוראו גולדן אפויה

10-8 מנות | 30 דקות הכנה | בינוני | תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

המרכיבים:

לבסיס אוראו גולדן:
22 עוגיות אוראו גולדן
75 גרם חמאה מומסת

למלית גבינה:
3 מכלים (450 גרם) גבינת שמנת
פילדלפיה ORIGINAL
2 מכלים (500 גרם) גבינה לבנה 9%
5 ביצים גודל L
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל

קורט מלח:
3/4 כוס (100 גרם) קמח
2 כפות (20 גרם) קורנפלור

לקישוט:
1/2 כוס (125 מ”ל) שמנת להקצפה 38%, קרה מאוד
2 כפות אבקת סוכר
12-10 עוגיות אוראו גולדן, שחלקן שלמות וחלקן מפוררות

אופן ההכנה:

  • בסיס: מרפדים את התבנית בנייר אפייה בבסיס ובדפנות. שמים
    במעבד מזון עוגיות אוראו גולדן וטוחנים לאבקה. מוסיפים חמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת במרקם של חול רטוב. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס ועולים 2-1 ס”מ לדופנות התבנית ליצירת שוליים מעט מוגבהים. מקפיאים במשך כ-15 דקות עד הכנת המלית.
  • מלית גבינה: שמים בקערה גבינת שמנת, גבינה לבנה, ביצים, סוכר,
    תמצית וניל ומלח וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את המלית על גבי הבסיס הקפוא.
  • אפייה: מחממים תנור ל-150 מעלות (ללא טורבו). אופים את העוגה
    במשך 70-60 דקות, או עד שהיא מזהיבה מעט ומתייצבת בשוליים, אך עדיין מעט רוטטת במרכז. מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוך תנור מכובה. מעבירים את העוגה לקירור מוחלט למשך לילה במקרר.
  • קישוט: בקערת מיקסר מקציפים שמנת ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
    מעבירים לשקית זילוף ומזלפים מעל העוגה תלוליות קצפת ומקשטים בעוגיות שלמות ובעוגיות מפוררות.
  • לגיוון: אפשר להכין את העוגה עם עוגיות אוראו במילוי וניל במקום בעוגיות אוראו גולדן.
מתכונים: נטלי לוין בעלת הבלוג עוגיו.נט
צילום: בועז לביא
שתפו מתכון זה:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

1 2 3 4 5