קינוח קלאסי עם טוויסט במלית, שהאורחים בשולחן החג תמיד יאהבו!
קינוח קלאסי עם טוויסט במלית, שהאורחים בשולחן החג תמיד יאהבו!
חומרים ל-20 פחזניות:
1 כוס מים
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כף סוכר
קורט מלח
1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
4 ביצים
למלית:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
(2 כפות שומרים בצד עבור הציפוי)
1/2שקית (50 גרם) אבקת סוכר
1/2כוס עוגיות אוראו במילוי טעם וניל
או שוקולד, טחונות לפירורים דקים
1/2כף קליפת תפוז מגוררת
לקישוט:
50 גרם שוקולד “מילקה” חלב
2 כפות שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
טיפ לממהרים:
ניתן לרכוש פחזניות ריקות
ולמלא בקרם.
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
- מכניסים לסיר את המים, החמאה, הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה.
- מסירים מהלהבה ומוסיפים פנימה את הקמח. מערבבים היטב ומהר בעזרת כף עץ ומקבלים עיסה דביקה, אשר תוך כדי הערבוב המהיר נפרדת מדפנות הסיר ומתקבל כדור בצק. מניחים בצד ומצננים.
- מוסיפים לסיר את הביצים, אחת אחרי השנייה, תוך כדי ערבוב נמרץ (חשוב להוסיף את הביצים בהדרגה ולא בבת אחת). הבצק מתפורר בהתחלה, אך תוך כדי ערבוב הוא חוזר להתגבש.
- יוצקים את הבלילה לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים בתבנית עיגולי פחזניות בקוטר 2-3 ס”מ.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-15 דקות. לאחר מכן מנמיכים ל-150 מעלות וממשיכים לאפות כ-5 דקות נוספות (לא בטורבו). מוציאים, מצננים היטב ופורסים את הפחזנית במרכז.
- המלית: בקערת מערבל מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את פירורי האוראו וגרידת התפוז בתנועות קיפול עדינות עד לפיזור אחיד.
- יוצקים את המלית לשק זילוף ומזלפים לכל פחזנית. מניחים מעל את החלק העליון של הפחזנית.
- לקישוט: ממיסים במיקרוגל את השוקולד ו-2 כפות שמנת ומערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק. יוצקים על מחצית הפחזניות קרם שוקולד ועל היתר בוזקים אבקת סוכר.
- שומרים בקירור עד להגשה.
הנה הצעות לעוד כמה מתכוני אוראו מושלמים לחג שבועות:
קטגוריה: