בלוג המתכונים של אוראו

פחזניות ממולאות קרם וניל ואוראו

Oreo
סגור לתגובות על פחזניות ממולאות קרם וניל ואוראו
40 דקות
Prep: 20 דקות |

קינוח קלאסי עם טוויסט במלית, שהאורחים בשולחן החג תמיד יאהבו!

קינוח קלאסי עם טוויסט במלית, שהאורחים בשולחן החג תמיד יאהבו!

חומרים ל-20 פחזניות:

1 כוס מים

200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1 כף סוכר

קורט מלח

1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח

4 ביצים

למלית:

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

(2 כפות שומרים בצד עבור הציפוי)

 1/2שקית (50 גרם) אבקת סוכר

 1/2כוס עוגיות אוראו במילוי טעם וניל

או שוקולד, טחונות לפירורים דקים

 1/2כף קליפת תפוז מגוררת

לקישוט:

50 גרם שוקולד “מילקה” חלב

2 כפות שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

טיפ לממהרים:

ניתן לרכוש פחזניות ריקות

ולמלא בקרם.

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
  • מכניסים לסיר את המים, החמאה, הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה.
  • מסירים מהלהבה ומוסיפים פנימה את הקמח. מערבבים היטב ומהר בעזרת כף עץ ומקבלים עיסה דביקה, אשר תוך כדי הערבוב המהיר נפרדת מדפנות הסיר ומתקבל כדור בצק. מניחים בצד ומצננים.
  • מוסיפים לסיר את הביצים, אחת אחרי השנייה, תוך כדי ערבוב נמרץ (חשוב להוסיף את הביצים בהדרגה ולא בבת אחת). הבצק מתפורר בהתחלה, אך תוך כדי ערבוב הוא חוזר להתגבש.
  • יוצקים את הבלילה לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים בתבנית עיגולי פחזניות בקוטר 2-3 ס”מ.
  • אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-15 דקות. לאחר מכן מנמיכים ל-150 מעלות וממשיכים לאפות כ-5 דקות נוספות (לא בטורבו). מוציאים, מצננים היטב ופורסים את הפחזנית במרכז.
  • המלית: בקערת מערבל מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את פירורי האוראו וגרידת התפוז בתנועות קיפול עדינות עד לפיזור אחיד.
  • יוצקים את המלית לשק זילוף ומזלפים לכל פחזנית. מניחים מעל את החלק העליון של הפחזנית.
  • לקישוט: ממיסים במיקרוגל את השוקולד ו-2 כפות שמנת ומערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק. יוצקים על מחצית הפחזניות קרם שוקולד ועל היתר בוזקים אבקת סוכר.      
  • שומרים בקירור עד להגשה.

 הנה הצעות לעוד כמה מתכוני אוראו מושלמים לחג שבועות:

קרם-שניט אוראו ותותים

עוגת גבינה אפויה עם קרם אוראו

שתפו מתכון זה:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest