הקינוח שתמיד מצליח להפתיע את האורחים, והפעם - השילוב של גבינות, אוראו ופירות פשוט מושלם!
גלידת אוראו שומשום שחור
קורל חוטה
מצרכים לגלידת אוראו:
*עבור 8 עוגיות ענקיות
200 גרם חמאה רכה(חבילה אחת)
½ כוס סוכר חום כהה ודביק
½ כוס סוכר לבן
2 ביצים בגודל L
¼ 1 כוס קמח לבן
16 עוגיות אוראו
½ כוס קקאו איכותי
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
8 פרלינים לבנים – אופציונלי
מיני אוראו לקישוט – אופציונלי
אופן ההכנה:
לגלידה:
- על מחבת נקייה קולים מעט את השומשום השחור, כמה דקות על אש גבוהה ומסירים מהאש.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים 2 מיכלי שמנת להקצפה, ומקציפים ככה לבד עד שמתקבלת קצפת קרמית.
- במעבד מזון שמים: חלב מרוכז, עוגיות אוראו, ושומשום שחור קלוי. טוחנים עד משחה חלקה בצבע אפרפר- שחרחר.
- מקפלים את כל מה שטחנו במעבד מזון לתוך הקצפת, בעדינות ועד שהמסה אחידה.
- מעבירים את המסה של הגלידה לתבנית אנגליש קייק או קופסת גלידה, מה שנוח לכם. מעבירים למקפיא ל-8 שעות לפחות.
לעוגיות אוראו:
- במעבד מזון נניח עוגיות אוראו, ונטחן עד לקבלת פירורים דקיקים.
- בקערה נניח חמאה רכה, סוכר לבן, סוכר חום ונערבב עם לקקן עד קרם אחיד (אפשר לעשות זאת גם במיקסר עם וו גיטרה).
- מוסיפים ביצה ומערבבים עד איחוד, מוסיפים את הביצה השנייה ומערבבים שנית.
- מוסיפים את היבשים: אוראו טחון, קמח, קקאו, אבקת אפייה, מעט מלח, מערבבים הכל יחד.
- מוסיפים את שוקולד החלב הקצוץ ומאחדים.
- מקררים את הבצק עוגיות במקרר שעה-שעתיים. ולאחר מכן מוציאים את הבצק עוגיות מהמקרר, ויוצרים כדורים גדולים. משטחים את הכדור למעיין "פיתה" ומניחים בפנים פרלין שוקולד לבן. סוגרים ומגלגלים. אם רוצים מקשטים במיני עוגיות אוראו מעל.
- את העוגיות רצוי לאפות ברינגים/ תבניות חד"פ עגולות קטנות. אם אין תבנית אז מקפיאים את כדורי העוגיות לפחות שעה במקפיא, ואופים אותם כשהם קפואים ישר מהמקפיא.
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ואופים את העוגיות 15-17 דקות כי הן מאוד גדולות, אם מכינים קטנות יותר אז זמן האפייה מתקצר.
מניחים לעוגיות האפויות להצטנן ורק אז מחלצים אותן מהתבנית/רינג.
מגישים את העוגיה המושחתת עם כדור גלידה אוראו שומשום שחור ומתענגים!!
הנה הצעות לעוד כמה מתכוני אוראו מושלמים לחג שבועות
קטגוריה: