הקינוח שתמיד מצליח להפתיע את האורחים, והפעם - השילוב של גבינות, אוראו ופירות פשוט מושלם!
טרמיסו אוראו עם גנאש טחינה
לאה ממן
מצרכים:
2 שרוולים עוגיות אוראו קלאסיות
2 שרוולים עוגיות אוראו קפה
כף קפה מגורען
קורט הל
כוס מים רותחים
לשכבת הגבינה:
500 מ׳ל שמנת מתוקה
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 גרם גבינת שמנת
רבע כוס סוכר
חצי כפית תמצית ווניל
לגנאש:
200 גרם שוקולד מריר איכותי
100 גרם טחינה
250 גרם שמנת מתוקה
לקישוט:
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
- בקערה נשים את הקפה המגורען יחד עם ההל ומים רותחים ונערבב.
- נחכה שיתקרר מעט ונטבול אוראו קלאסי.
- נניח על גבי תבנית באופן מסודר וצפוף.
נכין את הקרם:
- נקציף עד למרקם רך אך לא קשה את השמנת יחד עם הסוכר.
- נוסיף את המסקרפונה והגבינת שמנת.
- נוסיף מחית ווניל ונערבב.
- נניח חצי מהכמות על גבי האוראו ונשטח.
- נטבול עוגיות אוראו קפה בתמיסת קפה ונניח בצפיפות על גבי שכבת הגבינה.
- נמרח את שכבת הגבינה הנותרת ונשטח יפה.
- ניקח קערה נשים את כל מרכיבי הגנאש ונכניס למיקרוגל לפולסים של דקה עד להמסה כמעט מלאה.
- נערבב היטב עד לאיחוד ונשפוך על העוגה.
- נפדר באבקת קקאו ונכניס למקרר לקירור של 12 שעות.
הנה הצעות לעוד כמה מתכוני אוראו מושלמים לחג שבועות