בלוג המתכונים של אוראו

עוגת ביסקוויטים אוראו, חמאת בוטנים ושוקולד

Oreo
30 דקות
| מנות: 8-10 מנות

המרכיבים ל-8-10 מנות:

לקרם השוקולד:

2 חבילות (170 גרם) שוקולד מילקה DelicateDark %40 קקאו, שבור לקוביות

50 גרם חמאה

1.5 כוסות (375 מ"ל) שמנת להקצפה %38

לקרם חמאת הבוטנים:

1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה %38

1 גביע(150 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה ORIGINAL

1/4 כוס (60 גרם) חמאת בוטנים

2 כפות (40 גרם) אבקת סוכר

2 כפות (20 גרם) אינסטנט פודינג וניל

להרכבה:

24-36 עוגיות אוראו במילוי וניל או במילוי בראוניז

לגנאש השוקולד:

45 גרם שוקולד מילקה DelicateDark %40 קקאו, שבור לקוביות

3 כפות שמנת להקצפה %38

לקישוט:

חמאת בוטנים טבעית

עוגיות אוראו בציפוי

שוקולד לבן, חתוכות לרבעים

אופן ההכנה:

 קרם השוקולד: שמים בקערה את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרוגל או על באן מארי עד שהכל נמס. בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים כ-3/1 מהקצפת אל תערובת השוקולד המומס ומערבבים במהירות. מוסיפים את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות לקרם שוקולד אחיד במרקם מוס.

 קרם חמאת הבוטנים: בקערת מיקסר שמים את כל המרכיבים ומקציפים במהירות בינונית־גבוהה לקרם
אחיד ויציב.

 הרכבה: מסדרים בתחתית התבנית עוגיות כך שיכסו את כל התחתית. יוצקים מעליהן את קרם חמאת הבוטנים ומיישרים. מסדרים בצפיפות שכבת עוגיות על גבי הקרם. יוצקים את קרם השוקולד על גבי העוגיות ומיישרים. מעבירים את העוגה לצינון של 5-4 שעות לפחות במקרר, עדיף לילה.

 גנאש השוקולד המריר: שמים בקערה את השוקולד והשמנת וממיסים במיקרוגל או על באן מארי עד שהכל נמס. יוצקים את הגנאש על החלק העליון של העוגה.

 קישוט: יוצקים מעל הגנאש מעט חמאת בוטנים בצורה חופשית ובעזרת קיסם או שיפוד "מקשקשים" ליצירת  דוגמת שיש. מקשטים ברבעי עוגיות ומגישים.

שתפו מתכון זה:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

1 2 3 4 5