הקינוח שתמיד מצליח להפתיע את האורחים, והפעם - השילוב של גבינות, אוראו ופירות פשוט מושלם!

עוגת גבינה אוראו קרמל מיסו
תמרה אהרוני
מצרכים לתחתית:
400 ג' אוראו
100 ג' חמאה מומסת
מצרכים למלית:
4 מיכלים (800 מ"ל) שמנת חמוצה 27%
1 חבילה (80 ג) אינסטנט פודינג וניל
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
מצרכים לקרמל מיסו:
1 כוס סוכר
1 כף מיסו בהיר
1/4 כוס מים
3 ג' חמאה
אופן ההכנה:
- מכינים את התחתית: טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפרורים דקים.
- משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26.
- מעבירים את פרורי העוגיות לתבנית.
- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד שהמתקלת תערובת במרקם של חול לח.
- שומרים חצי מכמות הפרורים בקערה בצד.
- את המחצית השנייה של תערובת הפרורים מהדקים לתחתית התבנית היטב.
(אני ממליצה להעזר בתחתית של כוס) - מכסים ומכניסים למקפיא לכ-30 דק.
- מכינים את המלית: בקערת המיקסר שמים את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת יציבה.
- בקערה מערבבים היטב את השמנת החמוצה והפודינג.
- בתנועות קיפול מוסיפים את הקצת לקערה עם השמנת החמוצה עד שמתקבל קרם יציב.
- מוציאים את התחתית מהמקפיא.
- יוצקים את המלית על גבי התחתית לשכבה אחידה וישרה.
- מכניסים למקפיא לכ1 שעה עד שהמלית מתייצבת לחלוטין.
מכינים קרמל מיסו:
- במחבת שמים את הסוכר בשכבה אחידה וממיסים לאט על להבה נמוכה על שמתקבל קרמל ענברי. מוסיפים 1/4 כוס מים, מיסו וחמאה וממשיכים להשבת כך שמתקבלת רוטב קרמל חלק. מניחים להתקרר כ-10 דק.
- מוציאים את העוגה מהמקפיא, יוצקים עליה את הקרמל.
- לפני ההגשה מפזרים את יתרת הפרורים על חלקה העליון של העוגה.
הנה הצעות לעוד כמה מתכוני אוראו מושלמים לחג שבועות