בלוג המתכונים של אוראו

עוגת גבינה אוראו קרמל מיסו

סגור לתגובות על עוגת גבינה אוראו קרמל מיסו
שעתיים
Prep: קל-בינוני |

הקינוח שתמיד מצליח להפתיע את האורחים, והפעם - השילוב של גבינות, אוראו ופירות פשוט מושלם!

עוגת גבינה אוראו קרמל מיסו

תמרה אהרוני

מצרכים לתחתית:

400 ג' אוראו

100 ג' חמאה מומסת

מצרכים למלית:

4 מיכלים (800 מ"ל) שמנת חמוצה 27%

1 חבילה (80 ג) אינסטנט פודינג וניל

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

מצרכים לקרמל מיסו:

1 כוס סוכר

1 כף מיסו בהיר

1/4 כוס מים

3 ג' חמאה

אופן ההכנה:

  • מכינים את התחתית: טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפרורים דקים.
  • משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26.
  • מעבירים את פרורי העוגיות לתבנית.
  • מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד שהמתקלת תערובת במרקם של חול לח.
  • שומרים חצי מכמות הפרורים בקערה בצד.
  • את המחצית השנייה של תערובת הפרורים מהדקים לתחתית התבנית היטב.
    (אני ממליצה להעזר בתחתית של כוס)
  • מכסים ומכניסים למקפיא לכ-30 דק.
  • מכינים את המלית: בקערת המיקסר שמים את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת יציבה.
  • בקערה מערבבים היטב את השמנת החמוצה והפודינג.
  • בתנועות קיפול מוסיפים את הקצת לקערה עם השמנת החמוצה עד שמתקבל קרם יציב.
  • מוציאים את התחתית מהמקפיא.
  • יוצקים את המלית על גבי התחתית לשכבה אחידה וישרה.
  • מכניסים למקפיא לכ1 שעה עד שהמלית מתייצבת לחלוטין.

מכינים קרמל מיסו:

  • במחבת שמים את הסוכר בשכבה אחידה וממיסים לאט על להבה נמוכה על שמתקבל קרמל ענברי. מוסיפים 1/4 כוס מים, מיסו וחמאה וממשיכים להשבת כך שמתקבלת רוטב קרמל חלק. מניחים להתקרר כ-10 דק.
  • מוציאים את העוגה מהמקפיא, יוצקים עליה את הקרמל.
  • לפני ההגשה מפזרים את יתרת הפרורים על חלקה העליון של העוגה.

 הנה הצעות לעוד כמה מתכוני אוראו מושלמים לחג שבועות 

טרמיסו אוראו עם גנאש טחינה

 

שתפו מתכון זה:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest

מגוון מוצרי אוראו

עקבו אחרינו: