בלוג המתכונים של אוראו

עוגת גבינה אפויה עם אוראו

Oreo
60 דקות
| מנות: 12-14 מנות

המרכיבים ל-12-14 מנות:

לבסיס האוראו:

כ-3 קופסאות (500 גרם) עוגיות אוראו במילוי וניל

150 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה:

3 גביעים (450 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה ORIGINAL

2 גביעים (500 גרם)  גבינה לבנה %9

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כפות חלב

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

4/1 כוס (35 גרם) קמח

5 ביצים L

16 עוגיות אוראו במילוי וניל, מרוסקות

לציפוי וקישוט:

1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה %38

2 כפות אבקת סוכר

6-5 עוגיות אוראו במילוי וניל או עוגיות בציפוי שוקולד חלב ושוקולד לבן, שבורות גס

אופן הכנה:

מרפדים תבנית בנייר אפייה בבסיס ובדפנות.

 הבסיס והדפנות: במעבד מזון טוחנים את העוגיות לאבקה. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת במרקם של חול רטוב. מהדקים את פירורי האוראו לדופן ובסיס התבנית ליצירת שוליים גבוהים. מעבירים למקפיא לכ-15 דקות עד הכנת המלית.

 מלית הגבינה: טורפים בקערה גבינת שמנת, גבינה לבנה, סוכר, חלב, וניל ומלח לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים את העוגיות המרוסקות ומערבבים לפיזור אחיד בתערובת. יוצקים את המלית לתבנית על גבי הבסיס הקפוא.

 אפייה: מחממים מראש את התנור ל-160 מעלות (ללא טורבו). אופים את העוגה במשך 70-60 דקות או עד שהיא מזהיבה מעט והשוליים מתייצבים, אך היא עדיין מעט רוטטת במרכז. מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוך התנור הכבוי. מעבירים את העוגה למקרר למשך לילה שלם.

 ציפוי וקישוט: בקערת מיקסר מקציפים שמנת ואבקת סוכר לקצפת יציבה. יוצקים את הקצפת על גבי החלק העליון של העוגה בצורה חופשית ומקשטים בעוגיות מפוררות

שתפו מתכון זה:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

1 2 3 4 5