הקינוח שתמיד מצליח להפתיע את האורחים, והפעם - השילוב של גבינות, אוראו ופירות פשוט מושלם!

עוגת גבינה פירורים
תמרה אהרוני
מצרכים לתחתית:
400 ג אוראו
100 ג חמאה מומסת
מצרכים למלית:
4 מיכלים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 27%
1 חבילה (80 ג) אינסטנט פודינג וניל
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
מצרכים לקרמל מיסו:
1 כוס סוכר
1 כף מיסו בהיר
1/4 כוס מים
30 ג חמאה
אופן ההכנה:
- מכינים את התחתית: טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפרורים דקים
- משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26
- מעבירים את פרורי העוגיות לתבנית
- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד שהמתקלת תערובת במרקם של חול לח
- שומרים חצי מכמות הפרורים בקערה בצד
- את המחצית השנייה של תערובת הפרורים מהדקים לתחתית התבנית היטב (אני ממליצה להעזר בתחתית של כוס)
- מכסים ומכניסים למקפיא לכ-30 דק'
- מכינים קרמל מיסו: במחבת שמים את הסוכר בשכבה אחידה וממיסים לאט על להבה נמוכה על שמתקבל קרמל ענברי. מוסיפים 1/4 כוס מים, מיסו וחמאה וממשיכים להשבת כך שמתקבלת רוטב קרמל חלק. מניחים להתקרר כ-10 דק'
- מוציאים את תחתית העוגה מהמקפיא, יוצקים עליה את הקרמל
- מחזירים למקפיא
- מכינים את המלית: בקערת המיקסר שמים את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת יציבה
- בקערה מערבבים היטב את השמנת החמוצה והפודינג
- בתנועות קיפול מוסיפים את הקצפת לקערה עם השמנת החמוצה עד שמתקבל קרם יציב
- מוציאים את התחתית מהמקפיא
- יוצקים את המלית על גבי התחתית לשכבה אחידה וישרה
- מכניסים למקפיא לכשעה עד שהמלית מתייצבת לחלוטין
- לפני ההגשה מפזרים את יתרת הפרורים על חלקה העליון של העוגה
הנה הצעות לעוד כמה מתכוני אוראו מושלמים לחג שבועות