בלוג המתכונים של אוראו

עוגת גבינה פירורים

סגור לתגובות על עוגת גבינה פירורים
שעתיים
Prep: קל-בינוני |

הקינוח שתמיד מצליח להפתיע את האורחים, והפעם - השילוב של גבינות, אוראו ופירות פשוט מושלם!

עוגת גבינה פירורים

תמרה אהרוני

מצרכים לתחתית:

400 ג אוראו

100 ג חמאה מומסת

מצרכים למלית:

4 מיכלים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 27%

1 חבילה (80 ג) אינסטנט פודינג וניל

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

מצרכים לקרמל מיסו:

1 כוס סוכר

1 כף מיסו בהיר

1/4 כוס מים

30 ג חמאה

אופן ההכנה:

  1. מכינים את התחתית: טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפרורים דקים
  2. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26
  3. מעבירים את פרורי העוגיות לתבנית
  4. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד שהמתקלת תערובת במרקם של חול לח
  5. שומרים חצי מכמות הפרורים בקערה בצד
  6. את המחצית השנייה של תערובת הפרורים מהדקים לתחתית התבנית היטב (אני ממליצה להעזר בתחתית של כוס)
  7. מכסים ומכניסים למקפיא לכ-30 דק'
  8. מכינים קרמל מיסו: במחבת שמים את הסוכר בשכבה אחידה וממיסים לאט על להבה נמוכה על שמתקבל קרמל ענברי. מוסיפים 1/4 כוס מים, מיסו וחמאה וממשיכים להשבת כך שמתקבלת רוטב קרמל חלק. מניחים להתקרר כ-10 דק'
  9. מוציאים את תחתית העוגה מהמקפיא, יוצקים עליה את הקרמל
  10. מחזירים למקפיא
  11. מכינים את המלית: בקערת המיקסר שמים את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת יציבה
  12. בקערה מערבבים היטב את השמנת החמוצה והפודינג
  13. בתנועות קיפול מוסיפים את הקצפת לקערה עם השמנת החמוצה עד שמתקבל קרם יציב
  14. מוציאים את התחתית מהמקפיא
  15. יוצקים את המלית על גבי התחתית לשכבה אחידה וישרה
  16. מכניסים למקפיא לכשעה עד שהמלית מתייצבת לחלוטין
  17. לפני ההגשה מפזרים את יתרת הפרורים על חלקה העליון של העוגה

 הנה הצעות לעוד כמה מתכוני אוראו מושלמים לחג שבועות 

טרמיסו אוראו עם גנאש טחינה

 

שתפו מתכון זה:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest

מגוון מוצרי אוראו

עקבו אחרינו: