הקינוח שתמיד מצליח להפתיע את האורחים, והפעם - השילוב של גבינות, אוראו ופירות פשוט מושלם!
פחזניות אוראו תה שחור
בן שי
מצרכים לקראמבל:
95 גרם סוכר
60 גרם קמח
25 גרם קקאו
75 גרם חמאה קרה
רבע כפית אבץ אם רוצים צבע שחור
מצרכים בצק רבוך:
125 גרם מים
125 גרם חלב
125 גרם חמאה
5 גרם מלח
5 גרם סוכר
140 גרם קמח
220 גרם ביצים
מצרכים לדיפלומט תה שחור:
200 מל' חלב
2 שקיות תה שחור (ארל גריי)
קרם אוראו מ-8 עוגיות
50 גרם סוכר
20 גרם קורנפלור
2 חלמונים (לארג)
50 מל' שמנת להקצפה
מצרכים לקרם אוראו:
450 מל' שמנת להקצפה
5 כפות פודינג וניל (50 גרם)
5 כפות אבקת סוכר (40 גרם)
שברי אוראו מ-8 עוגיות
אופן ההכנה:
לקראמבל:
- טוחנים הכל יחד בבלנדר או קוצץ מזון או מיקסר עד שנוצר מרקם גושי. משטחים בין שני ניירות אפייה ומקפיאים.
לבצק רבוך:
- בסיר קטן מרתיחים את כל המרכיבים למעט הקמח והביצים.
- מוסיפים את הקמח, מערבבים וממשיכים לבשל את הבצק שנוצר תוך כדי ערבוב עד שנוצר קרום קטן בתחתית הסיר (מומלץ לא סיר נונסטיק).
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה. מערבלים עד שהבצק הצטנן מעט (כ40 מעלות) ובהדרגה מוסיפים את הביצים עד שהבצק מתחיל להיות מעט מבריק ונוזלי.
- מעבירים לשק זילוף, מזלפים פחזניות על נייר אפייה או סיליקון, קורצים עיגולים קטנים מהקראמבל הקפוא ומניחים על הפחזניות.
- אופים על 170 מעלות למשך כ-30 דקות.
לדיפלומט תה שחור:
- בקערה מערבבים את החלמונים עם חצי מהסוכר והקורנפלור.
- בסיר קטן מרתיחים את החלב עם שאר הסוכר, הקרם של האוראו והתה עד שהקרם נמס.
- מוזגים באיטיות לתוך החלמונים תוך כדי ערבוב. מסננים את הנוזל המאוחד לסיר. מבשליפ את הקרם עד שהסמיך, עד שהתחיל לבעבע + עוד כ-20 שניות.
- נמזוג לכלי כלשהו, נכסה בניילון נצמד צמוד על הקרם ונקרר. זה פטיסייר.
- לאחר הקירור נקציף קצת שמנת, נערבב את הפטיסייר עם מטרפה ונאחד עם השמנת המוקצפת.
לקרם אוראו:
- מקציפים את השמנת עם הסוכר והפודינג עד קצפת יציבה. מוסיפים את שברי האוראו ומערבבים בעדינות.
לסיום, ממלאים את הפחזניות במילוי אוראוה מלמעלה מוסיפים מעט דיפלומט תה שחור ועוגית אוראו קטנה.
הנה הצעות לעוד כמה מתכוני אוראו מושלמים לחג שבועות
קטגוריה: