לא בטוחים כיצד למדוד את הכמויות המדויקות לחומרים שבמתכון?
לגזור ולשמור: לוח מידות ומשקלות שיקלו עליכם במלאכת האפייה.
תבניות
תבנית אינגליש קייק31X10
תבנית אינגליש קייק קטנה 23X10
תבנית מרובעת בינונית קטנה 31X22
תבנית מרובעת בינונית גדולה 25X32
תבנית תנור מרובעת 40X32
תבנית מאפינס קוטר 7 ס"מ, עומק 3.5
לוח מידות
1 כוס = 240 מ"ל
3/4 כוס = 180 מ"ל
2/3 כוס = 160 מ"ל
1/2 כוס = 120 מ"ל
1/3 כוס = 80 מ"ל
1/4 כוס = 60 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 3 מ"ל
יחסי משקל ונפח (חומרים יבשים)
אבקת אפייה
1 כפית – 3 גרם
1 כף – 8 גרם
1 שקית – 10 גרם
אבקת סוכר
1 כוס – 120 גרם
1 כף – 8 גרם
סודה לשתייה
1 כפית – 3 גרם
1 כף – 8 גרם
1 שקית – 10 גרם
סוכר לבן
1 כוס – 200 גרם
1 כף – 12 גרם
סוכר חום דחוס
1 כף סוכר – 15 גרם
1 כוס סוכר – 240 גרם
סוכר וניל
1 כפית – 3 גרם
1 כף – 10 גרם
1 כוס – 140 גרם
פירורי אוראו
1 כוס – 110 גרם
מלח
1 כפית – 6 גרם
1 כף – 20 גרם
1 כוס – 250 גרם
קמח לבן
1 כף – 10 גרם
1 כוס – 140 גרם
קמח מלא
1 כף – 8 גרם
1 כוס – 125 גרם
קקאו
1 כף – 10 גרם
1 כוס – 140 גרם
קורנפלור
1 כוס – 140 גרם
1 כף – 8 גרם
שמרים
1 כף שמרים יבשים – 10 גרם
קוביית שמרים טריים \ שקית "שמרית" – 50 גרם
אגוזים \ שקדים
1 כוס קצוצים – 100 גרם
1 כף קצוצים – 6 גרם
1 כוס טחונים לאבקה – 85 גרם
יחסי משקל ונפח (נוזלים)
נוזלים (מים, חלב, שמנת מתוקה)
1 כוס מים = 240 מ"ל = 240 גרם
1 כף = 15 מ"ל = 15 גרם
שמן
1 כוס – 200 גרם
100 מ"ל שמן – 90 גרם
דבש
1 כף – 22 גרם
1 כוס – 360 גרם
חמאה
1 כף – 15 גרם
1 כוס – 240 גרם
ריבה
1 כוס – 330 גרם