מתכון משגע של נדיה היבא, עוגת גבינה קרה עם פסי שוקולד ואוראו בעיצוב חופשי. מושלם כעוגת יום הולדת או כקינוח לארוחת ערב מיוחדת.
עוגת גבינה קרה עם פסי שוקולד ואוראו
★ מומלץ להכין את עוגת הגבינה יום לפני ההגשה ★
רשימת מכולת:
לבסיס העוגה:
- 70 גרם קורנפלקס מרוסק
- 100 גרם עוגיות אוראו מרוסקות
- 150 גרם שוקולד מריר
- 4-5 כפות ריבת חלב
- תבנית קפיצית 24
- שקף בקוטר התבנית
למוס הגבינה:
- 2 קופסאות גבינה לבנה 9%
- 1 שקית סוכר וניל
- 0.5 כוס אבקת סוכר
- 1 שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקישוטים:
- 100 גרם שוקולד מריר מומס עם 2 כפות שמן.
- 1 שקית זילוף
- 8 עוגיות אוראו חתוכות לחצאים
- תותים טריים או כל פרי אחר שאוהבים
הוראות הכנה:
בסיס העוגה:
- להמיס את השוקולד במיקרו ולערבב עם הקורנפלס והאוראו המרוסקים
- מעבירים לתבנית, מפזרים באופן שווה ומהדקים היטב עם אצבעות הידיים
- מכניסים את התבנית להקפאה ל-15 דקות
- מוציאים מההקפאה ומורחים בעדינות על בסיס העוגה את ריבת החלב. ומכניסים שוב להקפאה
מוס הגבינה:
- בקערה אחת מערבבים את הגבינה, סוכר הוניל ואבקת הסוכר
- בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה
- מאחדים את הקצפת עם תערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ומסדרים את השקף בתבנית
- שופכים את המוס גבינה על ריבת החלב שהתקשתה מעט, מיישרים ומחליקים את פני העוגה
קישוטים:
- מעבירים את השוקולד לשקית הזילוף ועושים פסים – שתי וערב על העוגה
- מפזרים את חצאי עוגיות האוראו בעיגול על העוגה
- מקשטים עם התותים או הפירות שבחרתם
- מכניסים למקרר (לא להקפאה) לפחות ל-24 שעות או ללילה
לעוד מתכונים קלאסיים עם אוראו:
עוגת שכבות ביסקוויט מעוגיות אוראו
קטגוריה: