עוגת גבינה קרה עם פירורי אוראו
כמות: תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ | רמת קושי: קל | זמן הכנה כולל: 3 שעות
החומרים:
לבסיס:
20 עוגיות אוראו במילוי וניל
80 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה:
450 גרם (2 מכלים) גבינת שמנת 25% שומן
375 גרם (מכל וחצי) גבינה לבנה 9% שומן
150 גרם (כוס + 3 כפות) אבקת סוכר
80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
500 מ”ל (2 כוסות) שמנת להקצפה 38%, קרה מאוד
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת להקצפה
לקישוט:
עוגיות אוראו שוקו בראוני
אופן ההכנה:
בסיס: במעבד מזון מרסקים את העוגיות לאבקה דקה, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים לאחידות.
מעבירים את הפירורים לתחתית התבנית ומהדקים היטב ליצירת בסיס. מקפיאים עד הכנת המילוי.
מלית גבינה: בקערה גדולה טורפים יחד גבינת שמנת, גבינה לבנה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל לתערובת אחידה.
בקערת מיקסר מקציפים שמנת עד שמתקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
יוצקים את קרם הגבינה על גבי הבסיס ומיישרים את החלק העליון באמצעות מרית. מכניסים את העוגה למקפיא למשך 5-4 שעות, או עד שהיא קפואה לחלוטין.
ציפוי: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבל קרם אחיד ומבריק.
מצננים את ציפוי השוקולד במשך כשעה בטמפרטורת החדר עד שהוא מסמיך מעט. יוצקים את הציפוי על גבי החלק העליון של העוגה ומניחים לו לנזול מעט
גם על הדפנות.
מקשטים בעוגיות ומגישים.
מתכונים מאת: נטלי לוין (עוגיו.נט)
הנה הצעות לעוד כמה מתכוני אוראו מושלמים לחג השבועות:
רולדת שוקולד במילוי קרם וניל עוגיות, טארט שכבות אוראו וקרם גבינה,