טירמיסו אוראו בכוסות אישיות
מתכון – נטלי לוין (עוגיות.נט)
צלם – בועז לביא
מצרכים לקרם מסקרפונה:
225 גרם (1 מכל) גבינת מסקרפונה, בטמרפטורת החדר
90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
1 כף אמרטו (לא חובה)
250 מ”ל (1 כוס) שמנת להקצפה 38%, קרה מאוד
לגנאש שוקולד וקפה:
150 גרם שוקולד מריר
175 מ”ל (2/3 כוס) שמנת להקצפה 38%
1 כפית קפה נמס
לקישוט:
20-24 עוגיות אוראו, מרוסקות
אופן ההכנה:
- שכבת עוגיות: מרסקים עוגיות לחתיכות קטנות.
- קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים מסקרפונה, אבקת סוכר ואמרטו ומערבלים עד שנוצר קרם.
- מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה תוך כדי הוספת השמנת פנימה בזרם דק. ממשיכים בהקצפה עד שמתקבל קרם יציב.
- גנאש שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וקפה נמס וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס
- ומתקבל גנאש אחיד ומבריק.
- הרכבת הקינוח: מניחים עוגיות מפוררות בתחתית כל כוס. מעליהן מזלפים קרם מסקרפונה (אפשר גם בעזרת כף).
- מעליו גנאש (חשוב שיהיה בטמפרטורת החדר). מעל שכבת הגנאש מפזרים עוד עוגיות מפוררות. מומלץ לקרר לפני הגשה.
הנה הצעות לעוד כמה מתכוני אוראו מושלמים לחג השבועות:
עוגת לבה עם קרם אוראו מתפרץ , עוגת מרשמלו עם אוראו, מגדל פנקייק אוראו עם בננות ומייפל
[ssba]