שבועות ? מחפשים קינוח מיוחד לאורחים? קאפקייקס שוקולד עם קרם מסקרפונה ואוראו. רוצו לנסות...
קאפקייקס שוקולד עם קרם מסקרפונה ואוראו
מצרכים לקאפקייק:
1/3 כוס (80 מ”ל) שמן קנולה
2 ביצים L
3/4 כוס (180 מ”ל) חלב
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
5 כפות (50 גרם) קקאו
3/4 כוס (100 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
50 גרם שוקולד מילקה אקסטרא קקאו
(או שוקולד מריר), קצוץ
לקרם:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
8 עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני, מרוסקות לפירורים
לקישוט:
12 עוגיות אוראו במילוי שוקו בראוני
אופן ההכנה:
- הקפקייקס: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצים, חלב, סוכר, מלח ותמצית וניל לתערובת אחידה.
- מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה והמרכיבים היבשים נטמעים בתערובת.
- מעבירים את התערובת לתבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר וממלאים עד לכ-2/3 מגובה כל שקע.
- מפזרים מעט שוקולד קצוץ מעל כל קאפקייק.
- אופים במשך כ-15-20 דקות, או עד שהקאפקייקס תפוחים וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין לפני הקישוט.
- הקרם: מקציפים יחד שמנת, מסקרפונה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל עד שמתקבל קרם יציב מאוד.
- מוסיפים פנימה עוגיות אוראו מרוסקות ומערבבים לפיזור אחיד בקרם.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס”מ ומזלפים על גבי הקאפקייקס.
- מקשטים כל קאפקייק בעוגיית אוראו ומגישים.