בלוג המתכונים של אוראו

עוגת גבינה פירורים

סגור לתגובות על עוגת גבינה פירורים
30 דק'
Prep: קל-בינוני | בישול: שעתיים קירור | מנות: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

הקינוח שתמיד מצליח להפתיע את האורחים, והפעם - השילוב של גבינות, אוראו ופירות פשוט מושלם!

עוגת גבינה פירורים

תמרה אהרוני

מצרכים לתחתית:

  • 400 ג אוראו
  • 100 ג חמאה מומסת

מצרכים למלית:

  • 4 מיכלים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 27%
  • 1 חבילה (80 ג) אינסטנט פודינג וניל
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

מצרכים לקרמל מיסו:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף מיסו בהיר
  • ¼ כוס מים
  • 30 ג חמאה

לקישוט:

  • עוגיות אוראו

אופן ההכנה:

  1. מכינים את התחתית: טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפרורים דקים, משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26. מעבירים את פרורי העוגיות לתבנית מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד שהמתקלת תערובת במרקם של חול לח. שומרים חצי מכמות הפרורים בקערה בצד.
  2. את המחצית השנייה של תערובת הפרורים מהדקים לתחתית התבנית היטב (אני ממליצה להעזר בתחתית של כוס) מכסים ומכניסים למקפיא לכ-30 דק'
  3. מכינים קרמל מיסו: במחבת שמים את הסוכר בשכבה אחידה וממיסים לאט על להבה נמוכה על שמתקבל קרמל ענברי. מוסיפים 1/4 כוס מים, מיסו וחמאה וממשיכים להשבת כך שמתקבלת רוטב קרמל חלק. מניחים להתקרר כ-10 דק'.
  4. מוציאים את תחתית העוגה מהמקפיא, יוצקים עליה את הקרמל ומחזירים למקפיא.
  5. מכינים את המלית: בקערת המיקסר שמים את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת יציבה. בקערה מערבבים היטב את השמנת החמוצה והפודינג, בתנועות קיפול מוסיפים את הקצפת לקערה עם השמנת החמוצה עד שמתקבל קרם יציב.
  6. מוציאים את התחתית מהמקפיא.
  7. יוצקים את המלית על גבי התחתית לשכבה אחידה וישרה.
  8. מכניסים למקפיא לכשעה עד שהמלית מתייצבת לחלוטין.
  9. לפני ההגשה מפזרים את יתרת הפרורים על חלקה העליון של העוגה ועוגיות שלמות.

 הנה הצעות לעוד כמה מתכוני אוראו מושלמים לחג שבועות 

טרמיסו אוראו עם גנאש טחינה

 

[ssba]

מגוון מוצרי אוראו

עקבו אחרינו:

תפריט נגישות

בלוג המתכונים של אוראו
סקירת פרטיות

אתר אינטרנט זה משתמש בקובצי Cookie כדי שנוכל לספק לך את חוויית המשתמש הטובה ביותר האפשרית. מידע על קובצי Cookie מאוחסן בדפדפן שלך ומבצע פונקציות כגון זיהויך כשאתה חוזר לאתר שלנו וסיוע לצוות שלנו להבין אילו חלקים באתר אתה מוצא הכי מעניינים ושימושיים.