בלוג המתכונים של אוראו

פחזניות ממולאות קרם וניל ואוראו

סגור לתגובות על פחזניות ממולאות קרם וניל ואוראו
40 דקות
Prep: 20 דקות |

קינוח קלאסי עם טוויסט במלית, שהאורחים בשולחן החג תמיד יאהבו!

קינוח קלאסי עם טוויסט במלית, שהאורחים בשולחן החג תמיד יאהבו!

חומרים ל-20 פחזניות:

1 כוס מים

200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1 כף סוכר

קורט מלח

1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח

4 ביצים

למלית:

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

(2 כפות שומרים בצד עבור הציפוי)

1/2שקית (50 גרם) אבקת סוכר

1/2כוס עוגיות אוראו במילוי טעם וניל

או שוקולד, טחונות לפירורים דקים

1/2כף קליפת תפוז מגוררת

לקישוט:

50 גרם שוקולד “מילקה” חלב

2 כפות שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

טיפ לממהרים:

ניתן לרכוש פחזניות ריקות

ולמלא בקרם.

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
  2. מכניסים לסיר את המים, החמאה, הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה.
  3. מסירים מהלהבה ומוסיפים פנימה את הקמח. מערבבים היטב ומהר בעזרת כף עץ ומקבלים עיסה דביקה, אשר תוך כדי הערבוב המהיר נפרדת מדפנות הסיר ומתקבל כדור בצק. מניחים בצד ומצננים.
  4. מוסיפים לסיר את הביצים, אחת אחרי השנייה, תוך כדי ערבוב נמרץ (חשוב להוסיף את הביצים בהדרגה ולא בבת אחת). הבצק מתפורר בהתחלה, אך תוך כדי ערבוב הוא חוזר להתגבש.
  5. יוצקים את הבלילה לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים בתבנית עיגולי פחזניות בקוטר 2-3 ס”מ.
  6. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-15 דקות. לאחר מכן מנמיכים ל-150 מעלות וממשיכים לאפות כ-5 דקות נוספות (לא בטורבו). מוציאים, מצננים היטב ופורסים את הפחזנית במרכז.
  7. המלית: בקערת מערבל מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את פירורי האוראו וגרידת התפוז בתנועות קיפול עדינות עד לפיזור אחיד.
  8. יוצקים את המלית לשק זילוף ומזלפים לכל פחזנית. מניחים מעל את החלק העליון של הפחזנית.
  9. לקישוט: ממיסים במיקרוגל את השוקולד ו-2 כפות שמנת ומערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק. יוצקים על מחצית הפחזניות קרם שוקולד ועל היתר בוזקים אבקת סוכר.
  10. שומרים בקירור עד להגשה.

 הנה הצעות לעוד כמה מתכוני אוראו מושלמים לחג שבועות:

קרם-שניט אוראו ותותים

עוגת גבינה אפויה עם קרם אוראו

[ssba]

מגוון מוצרי אוראו

עקבו אחרינו:

תפריט נגישות