10-8 מנות | 10 דקות הכנה | קל | תבנית בגודל 20X30 ס"מ
המרכיבים:
500 גרם יוגורט יווני סמיך 10%
5 כפות (50 גרם) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שוקולד מילקה אקסטרה קקאו, מומס
16 עוגיות אוראו במילוי וניל, שבורות גס
אופן ההכנה:
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערה יוגורט, אבקת סוכר ותמצית וניל ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה ודקה.
- בעזרת כפית או שקית זילוף יוצקים מעל את השוקולד בצורה חופשית. אם רוצים, אפשר ליצור דוגמת שיש עם השוקולד המומס בעזרת קיסם או סכין.
- מפזרים עוגיות אוראו שבורות גס בצורה חופשית מעל השוקולד.
- מקפיאים למשך 5-4 שעות, עדיף ללילה שלם.
- חותכים את החטיף לריבועים או שוברים בידיים ומגישים מיד.
מתכונים: נטלי לוין בעלת הבלוג עוגיו.נט
צילום: בועז לביא