מתכון שגם ילדים יכולים להכין – מוס אוראו בקעריות שוקולד לבן מנוקדות
כ-10 מנות | דרגת קושי: קל | 30 דקות הכנה
קרדיט מתכון וצילום: שרית נובק – misspetel
המרכיבים:
לקעריות שוקולד:
300 גרם שוקולד לבן
3 כפיות חמאת קקאו מומסת (או שמן צמחי)
בלונים קטנים
5 עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני, טחונות לפירורים דקים
למוס אוראו:
2/3 גביע (100 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
1/4 כוס אבקת סוכר
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
3 כפות פירורי אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני
לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
קעריות השוקולד:
- ממיסים במיקרו שוקולד לבן, מוסיפים חמאת קקאו מומסת (או שמן) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
- מנפחים בלונים קטנים עד לקוטר של 6-7 ס”מ, טובלים אותם בשוקולד המומס עד האמצע, מפזרים מסביב פירורי אוראו ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקרר לכ-15 דקות להתקשות.
- מוציאים את הבלונים מהמקרר, מפרידים את הבלונים מהשוקולד ע”י לחיצה מהצדדים לכיוון המרכז, ואז מפוצצים את הבלון. שומרים את הקעריות במקרר עד להרכבה.
מוס וניל אוראו:
- שמים בקערה שמנת פילדלפיה ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים שמנת להקצפה ואבקת סוכר ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
- ממיסים במיקרו שוקולד לבן ומניחים לצינון במשך 5 דקות.
- מעבירים כוס מקרם השמנת לתוך השוקולד המומס ומערבבים היטב. מוסיפים את יתר קרם השמנת אל תערובת השוקולד המומס ומערבבים.
- מוסיפים את פירורי האוראו ומערבבים קלות. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר ומזלפים מהקרם לתוך קעריות השוקולד.
הקישוט:
ממיסים במיקרו שוקולד מריר, מכניסים לשקית זילוף וגוזרים חור קטנטן בקצה. מקשטים מעל בשוקולד המומס. מעבירים למקרר עד להגשה.
למגוון מתכונים נוספים היכנסו ל: www.oreocake.co.il
קטגוריה: