תבנית מוארכת כ-25 ס”מ
המרכיבים:
לעוגה:
2/1 1 כוסות (210 גרם) קמח
4/1 כפית מלח
3/1 כוס (80 מ”ל) חלב
1 כף סילאן או סירופ מייפל
1 מכל (150 גרם) יוגורט 3%
125 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
3/2 כוס (140 גרם) סוכר
2 ביצים
למלית:
16 עוגיות אוראו במילוי וניל
2 כפות סילאן או סירופ מייפל
לציפוי:
1 גביע (150 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה
70 גרם חמאה מומסת
3/2 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את הבסיס והשוליים בנייר אפייה.
- לעוגה: מערבבים בקערה את הקמח והמלח. בקערה נפרדת מערבבים את החלב, הסילאן והיוגורט. שמים בקערת מערבל את החמאה והסוכר ומקציפים למרקם אחיד ובהיר כשתי דקות. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את הביצים ומקציפים עד להטמעתן. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח וממשיכים לערבל, מוסיפים מחצית מכמות המרכיבים הנוזליים ומערבלים עוד כדקה. מוסיפים כך את יתרת הקמח והנוזלים ומערבלים רק עד שהמרקם אחיד.
- למלית: טוחנים במעבד מזון את עוגיות האוראו עם הסילאן לפירורים. שומרים כשתי כפות של פירורים גדולים בצד לעיטור העוגה.
- יוצקים לתבנית העוגה חצי מכמות הבלילה כך שתכסה את הבסיס. מניחים לאורך מרכז העוגה את מילוי האוראו ויוצקים מעליו את הבלילה שנותרה לכיסוי מלא. אופים בתנור כ-40-35 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שנועצים במרכזה יוצא יבש.
- לציפוי: מערבבים בקערה בינונית את כל מרכיבי הציפוי לתערובת אחידה, מורחים באופן אחיד על פני העוגה ומעטרים מעל בפירורי האוראו שנשמרו בצד.
קטגוריה: