מביאים לכם את אמסטרדם אל תוך המטבח! מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין בעלת הבלוג עוגיו.נט
המצרכים ל-8 עוגיות גדולות:
לבצק:
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה
½ כפית מלח
1 ביצה L
175 גרם (כוס ורבע) קמח
30 גרם (3 כפות) אבקת קקאו
½ כפית סודה לשתייה
100 גרם שוקולד צ'יפס
למילוי:
8 עוגיות אוראו מצופה שוקולד לבן או חלב /או 8 עוגיות אוראו במילוי וניל
לקישוט:
50 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר, סוכר דמררה ומלח ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה.
- מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.
- מוסיפים קמח, קקאו, סודה לשתיה ושוקולד צ'יפס ומערבלים במהירות איטית עד שמתקבל בצק.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומאחדים בידיים.
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים.
- פותחים כל חלק בכף היד ומניחים במרכז עוגיית אוראו. סוגרים את השוליים ומניחים על גבי תבנית אפייה.
- משטחים מעט את החלק העליון ומסדרים מעל שוקולד צ'יפס.
- אופים במשך 7-8 דקות או עד שהעוגיות מעט משתטחות ומתייצבות בשוליים, אך עדיין רכות במרכז.
- מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.