רצינו לפנק אתכם בעוגה טעימה וקלה להכנה. אז לקחנו עוגיות אוראו, הוספנו מוס שוקולד ועוד המון הפתעות קטנות ומתוקות, קינוח קל להכנה, שכולם יאהבו.
עוגת אוראו מוס שוקולד
רשימת מכולת:
(לעוגה בקוטר 26 ס"מ)
לתחתית
- 150 גרם אוראו טחונות
- 80 גרם חמאה רכה
- 20 גרם קקאו
- 38 גרם סוכר
למוס שוקולד ואוראו
- 200 גרם שוקולד חלב קצוץ
- 150 מ"ל חלב
- 30 גרם סוכר
- 3 חלמונים
- 4 גרם ג'לטין
- 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 120 גרם אוראו טחונות
לקרם הוניל:
- 150 מ"ל חלב
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
- לתחתית: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת מרקם של חול לח.
- עוטפים את הדופן הפנימית של תבנית 26 ס"מ בשקף לעוגה, חוצים את עוגיות האוראו לחצאים ומסדרים כשלוש שכבות שתי וערב לאורך דופן התבנית, בצמוד לשקף, כשהצד המעוגל פונה כלפי חוץ.
- משטחים בעיגול הפנימי את תחתית האוראו שהכנו. ומקפיאים ל 1/2 שעה.
- למוס שוקולד ואוראו: מערבבים את אבקת הג'לטין ב-20 גרם מים קרים ומניחים בצד.
- מרתיחים את החלב עם הסוכר, כשרותח מסירים מן האש.
- ממיסים בזהירות את תערובת הג'לטין במיקרוגל ומוסיפים לחלב החם. שופכים את תערובת החלב החם, תוך כדי בחישה עם מטרפה, על החלמונים .
- מסננים את הכל מעל השוקולד הקצוץ ומערבבים לתערובת מבריקה וחלקה. מניחים לתערובת להתקרר מעט בטמפרטורת החדר.
- לחוד מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה אך יציבה. מערבבים פנימה בתנועות קיפול (חשוב שתערובת השוקולד לא תהיה חמה , אחרת הקצפת תהרס).
- מוסיפים את פירורי האוראו ,מערבבים ומוזגים מעל תחתית האוראו שהקפאנו. מחזירים למקפיא להתייצבות.
- לקרם הוניל: מקציפים במיקסר את כל הרכיבים לקצפת יציבה. ממלאים שק זילוף עם צנטר כוכבי רחב.
- מזלפים שכבת קרם מעל המוס שהקפאנו, ממרכז העוגה כלפי חוץ בתנועה מעגלית.
- מקשטים בחצאי עוגיות אוראו. את העוגה מחזירים למקרר להתייצב לפחות שעה .
אהבתם את המתכון לעוגת אוראו מוס שוקולד?
הנה שני מתכונים שיכולים לעניין אתכם:
מושלם!!