תחתית אוראו, מלית גבינה מתקתקה וציפוי שוקולד מענג... שונית וייס כותבת על החיים הטובים ומנדבת מתכון מושלם לעוגה... אנחנו רק הוספנו לה קצת אוראו!
עוגת גבינה ניו יורק עם תוספת מיוחדת של אוראו
רשימת מכולת:
חומרים לתחתית האוראו:
- 150 גרם עוגיות אוראו
- 60 גרם חמאה
- 20 גרם קקאו
- 40 גרם סוכר
חומרים למלית:
- חבילת ריקוטה
- 2 מכלים של שמנת חמוצה
- 4 ביצים
- כפית תמצית וניל
- כף קורנפלור גדושה
- כוס סוכר
חומרים לציפוי:
- 150 גרם שוקולד מריר
- 150 שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
תחתית האוראו:
- רסקו את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת מרקם של חול לח. שטחו בתבנית בקוטר 24 ס"מ והקפיאו למשך חצי שעה. בינתיים חממו את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
מלית:
- טרפו את הביצים בקערה, הוסיפו את הגבינות, השמנת, הסוכר, הקורנפלור ותמצית הווניל. ערבבו עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
אפיה:
- הוציאו את התבנית מהמקפיא ושפכו את התערובת עד לסוף התבנית (העוגה אינה תופחת ולכן אפשר למלא אותה עד הסוף).
- אפו בתנור על חום של 200 מעלות, למשך כעשר דקות כדי לייצב את הקצוות. הנמיכו את החום ל-150 מעלות ואפו כ-50 דקות. כשהעוגה מוכנה היא יציבה בקצוות, אך רוטטת במרכזה (עיגול בין 7-10 ס"מ במרכז התבנית יישאר רוטט).
- השאירו את העוגה עוד כחמש דקות בתנור כבוי והוציאו החוצה לצינון. בסיום קשטו עם חצאי אוראו.
קישור למתכון המקורי בבלוג של שונית
קטגוריה:
הסרטון ממש עוזר להכנת העוגה
אלכס התרנגולים והפרות נועדו לאכילה ואל תבלבל את המוח
מעולה טעימה וקלת הכנה. שאפו
מה עם סוכר במלית ? דחוף!!!
במלית לא ציינתם שצריך שני מיכלים של גבינת שמנת 30% ולא ציינתם כוס סוכר.
במתכון המקורי אליו אתם מפנים בקישור מצרכים אלו הם חלק מהמלית.
היי שרון,
ציינו 2 מיכלי שמנת…