עוגת גבינה עם אוראו ופסיפלורה מעניקה תחרות הגונה לעוגת הגבינה המסורתית. הוספנו את הטאצ' הפרטי שלנו, שברי עוגיות אוראו, פסיפלורה ועוד הפתעות מתוקות בדרך. מתאימה במיוחד לחג השבועות, עוגה לימי הולדת, עוגה קלילה לימי הקיץ. אבל אוהבי עוגות גבינה יסכימו שעוגה כזו מתאימה לכל עונות השנה ולכל אירוע, גם אם זה אירוח או סתם רצון לפנק את בני הבית או את עצמך..
עוגת גבינה אקזוטית עם אוראו ופסיפלורה
מצרכים לתחתית:
- 150 גרם עוגיות אוריאו
- 60 גרם חמאה
- 20 גרם קקאו
- 35 גרם סוכר
לקרם גבינה ואוריאו:
- 250 גרם גבינת שמנת טבעית 30%
- 2 כפות אבקת אינסטנט וניל
- 2 כפות אבקת סוכר
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 75 גרם אוראו קצוצות גס
לציפוי פסיפלורה:
- 5 גרם ג'לטין + 20 גרם מים קרים
- 100 גרם מיץ פסיפלורה
- 45 גרם סוכר
אופן ההכנה:
- התחתית: טחנו במעבד מזון את כל המצרכים עד לקבלת מרקם של חול לח.
- סדרו חצאי אוראו לאורך דופן תבנית קוטר 20 מרופדת בשקף.
- לאחר מכן, שטחו את המסה על תחתית התבנית והקפיאו במשך כ-1/2 שעה.
- הקרם: הקציפו במיקסר את כל החומרים עד לקבלת קצפת יציבה ותוך ערבוב ידני עדין הוסיפו את עוגיות האוראו הקצוצות.
- שטחו מעל התחתית הקפואה והחזירו למקפיא.
- הציפוי: השרו את הג'לטין במים קרים עד לספיגה מלאה של המים.
- בסיר, הרתיחו את מיץ הפסיפלורה והסוכר. הורידו מהאש והוסיפו את הג'לטין עד להמסה מלאה.
- קררו לטמפרטורת החדר.
- לאחר שהעוגה קפאה לגמרי, מזגו מעליה את ציפוי הפסיפלורה.
רוצה עוד מתכון פירותיים? בבקשה:
עוגת מוס תות גבינה ואוראו
מילקשייק תות ואוראו
קטגוריה: