בלוג המתכונים של אוראו

עוגת גבינה פילדלפיה ואוראו

Oreo
25 דק' לא כולל קירור

רמת קושי: קל | 25 דקות הכנה (לא כולל קירור)
תבנית בקוטר 18 ס”מ ובגובה 10 ס"מ (או לתבנית נמוכה- אפשר לצמיד שקף ייעודי לדפנות התבנית על מנת להגביה אותה)

קרדיט מתכון וצילום: שרית נובק – misspetel

המרכיבים:

לקלתית:

14 עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני

70 גרם חמאה מומסת

למלית:

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38%

1/2 כוס סוכר לבן

1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

2 גביעים (300 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה

2 כפות פירורי אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני

עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני, חצויות

לגנאש שוקולד:

150 גרם שוקולד לבן

1/4 כוס  + 1 כף שמנת להקצפה 38%

25 גרם שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:

הקלתית:

  1. שמים עוגיות אוראו במעבד מזון וטוחנים לפירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים.
  2. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדופנות, עד לכ- 1/4 מגובהן.
  3. את הקלתית לא אופים ואין צורך בקירור במקרר. פשוט ישר מכינים את הקרם וממשיכים בהרכבת העוגה.

המלית:

  1. בקערת מיקסר מקציפים שמנת להקצפה, סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב.
  2. מוסיפים שמנת פילדלפיה ומערבבים לקרם אחיד. מוסיפים את פירורי האוראו ומערבבים.
  3. יוצקים מחצית מהקרם לתבנית מעל הקלתית. מסדרים מסביב לדופנות התבנית חצאי עוגיות אוראו ויוצקים מעל את שאר הקרם. מעבירים למקרר.

מכינים שני גנאש שוקולד:

  1. ממיסים במיקרו שוקולד לבן עם 1/4 כוס שמנת להקצפה ומערבבים לקרם חלק ואחיד.
  2. ממיסים באופן דומה שוקולד מריר עם כף שמנת להקצפה.
  3. יוצקים את הגנאש הלבן על העוגה ומיישרים. יוצקים מעליו שלוליות מהגנאש המריר ומערבבים בעדינות בעזרת קיסם ליצירת מראה משוייש. מעבירים להתייצבות במקרר ל-6 שעות לפחות עד להגשה.

רק לאחר שמסיימים להרכיב את כל שלושת השלבים מעבירים לקירור במקרר.

שתפו מתכון זה:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

1 2 3 4 5