רמת קושי: קל | 25 דקות הכנה (לא כולל קירור)
תבנית בקוטר 18 ס”מ ובגובה 10 ס"מ (או לתבנית נמוכה- אפשר לצמיד שקף ייעודי לדפנות התבנית על מנת להגביה אותה)
קרדיט מתכון וצילום: שרית נובק – misspetel
המרכיבים:
לקלתית:
14 עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני
70 גרם חמאה מומסת
למלית:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
1/2 כוס סוכר לבן
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
2 גביעים (300 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה
2 כפות פירורי אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני
עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני, חצויות
לגנאש שוקולד:
150 גרם שוקולד לבן
1/4 כוס + 1 כף שמנת להקצפה 38%
25 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
הקלתית:
- שמים עוגיות אוראו במעבד מזון וטוחנים לפירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים.
- מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדופנות, עד לכ- 1/4 מגובהן.
- את הקלתית לא אופים ואין צורך בקירור במקרר. פשוט ישר מכינים את הקרם וממשיכים בהרכבת העוגה.
המלית:
- בקערת מיקסר מקציפים שמנת להקצפה, סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב.
- מוסיפים שמנת פילדלפיה ומערבבים לקרם אחיד. מוסיפים את פירורי האוראו ומערבבים.
- יוצקים מחצית מהקרם לתבנית מעל הקלתית. מסדרים מסביב לדופנות התבנית חצאי עוגיות אוראו ויוצקים מעל את שאר הקרם. מעבירים למקרר.
מכינים שני גנאש שוקולד:
- ממיסים במיקרו שוקולד לבן עם 1/4 כוס שמנת להקצפה ומערבבים לקרם חלק ואחיד.
- ממיסים באופן דומה שוקולד מריר עם כף שמנת להקצפה.
- יוצקים את הגנאש הלבן על העוגה ומיישרים. יוצקים מעליו שלוליות מהגנאש המריר ומערבבים בעדינות בעזרת קיסם ליצירת מראה משוייש. מעבירים להתייצבות במקרר ל-6 שעות לפחות עד להגשה.
רק לאחר שמסיימים להרכיב את כל שלושת השלבים מעבירים לקירור במקרר.
קטגוריה: