תשכחו מכל מה שחשבתם על עוגת הגבינה המסורתית, המתכון שישדרג את ארוחת החג ברגע. הגיע הזמן לנסות...
עוגת גבינה שוקו בננה עם אוראו
מרכיבים:
לבסיס האוראו:
100 גרם ביסקוויטים
10 עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו
100גרם חמאה מומסת
למלית הגבינה:
3 גביעים (750גרם) גבינה לבנה 9% שומן
1 כוס (200גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
קליפה מגוררת מלימון אחד
5 ביצים L, בטמפרטורת החדר
1/2כוס (70גרם) קמח
3 בננות,פרוסות דק
לגנאש השוקולד:
150גרם שוקולד מילקה אקסטרא קקאו (או שוקולד מריר),קצוץ
1/2 מיכל (125מ”ל) שמנת להקצפה 38%
לקישוט:
עוגיות אוראו בציפוי שוקולד לבן
אופן ההכנה:
- בסיס האוראו: מחממים תנור ל-170מעלות ומשמנים מעט את התבנית. טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים והאוראו לאבקה דקה. מוסיפים חמאה ומעבדים עד שמתקבלים פירורים לחים. מהדקים את הפירורים לתחתית ולדופנות התבנית ואופים כ-10דקות, עד שהתחתית מתייצבת ומזהיבה מעט. מצננים כמה דקות בטמפ’ החדר לפני הוספת המילוי.
- מלית הגבינה: בקערה גדולה טורפים יחד גבינה, סוכר, תמצית וניל, מלח וקליפת לימון עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים קמח וממשיכים לערבב רק עד להטמעתו.
- מסדרים פרוסות בננה בתחתית הבסיס האפוי ויוצקים מעליהן את מלית הגבינה.
- מנמיכים את חום התנור ל-160מעלות וממשיכים לאפות עוד 60-70דקות או עד שהעוגה זהובה, תפוחה מעט והיא רוטטת קלות במרכז. מצננים את העוגה במקרר 4-5 שעות לפני הציפוי.
- גנאש השוקולד: שמים בקערה את השוקולד והשמנת וממיסים במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד. יוצקים את הגנאש על החלק העליון של העוגה ומקשטים בעוגיות חצויות.