תמיד זה מרגיש שכשמדובר בעוגות יום הולדת כבר אי אפשר לחדש שום דבר, אז לקחנו על עצמנו משימה: עוגת יום הולדת אוראו מושלמת ומקורית! נסו את עוגת השוקולד אוראו בציפוי גנאש וחצאי אוראו...שיהיה מזל טוב!
נמאס מעוגות יום ההולדת הקלאסיות – העוגות הכושיות עם הסוכריות הצבעוניות.
אז תכינו לחברים, למשפחה או לילדים את עוגת יום ההולדת המיוחדת והמושלמת:
עוגת יום הולדת אוראו ושוקולד
ההפתעה: ציפוי גנאש מבריק וחצאי אוראו קלאסי, בציפוי שוקולד חלב ושוקולד לבן!
רשימת מכולת:
לעוגת השוקולד:
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- 3 כפות קקאו
- כפית תמצית וניל
- 3/4 + 1 כוסות קמח תופח
- 1 כוס חלב
- 120 גרם חמאה רכה
לציפוי קרם האוראו:
- 1 מיכל של שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 קופסה של אבקת פודינג בטעם וניל
- 1 כוס חלב
- 4 עוגיות אוראו שוקולד עם קרם וניל טחונות דק
לגנאש השוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר
- חצי מיכל קטן של שמנת מתוקה (125 מ"ל)
לעיטור העוגה:
- עוגיות אוראו חצויות בכל מיני טעמים
הוראות הכנה:
- הקציפו את החמאה עם הסוכר במשך 3 דקות.
- הוסיפו את הביצים בהדרגה (אין צורך להפריד את החלבון).
- הוסיפו את תמצית הווניל ואת כוס החלב לבלילה שנוצרה.
- הוסיפו את הקמח והקקאו והמשיכו להקציף עד שהקמח נבלע בבלילה.
- שמנו תבנית עגולה 26 ס"מ ושיפכו אליה את הבלילה.
- שימו בתנור בחום של 170 מעלות כחצי שעה (ניתן לבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה – במידה ויוצאים פירורים לחים העוגה מוכנה).
- צננו את העוגה.
לציפוי קרם האוראו:
- הקציפו את הפודינג וניל, החלב והשמנת המתוקה עד לקבלת קרם יציב.
- ערבבו לתוך הקרם את עוגיות האוראו.
- צפו את העוגה בעזרת מרית שטוח וקשטו את דפנות העוגה בעזרת מזלג או קלף מיוחד לקישוט.
- הכניסו את העוגה למקפיא ל-20 דקות (על מנת שהגנאש החם יתפזר מאוחר יותר בצורה טובה על הקרם).
לגנאש השוקולד:
- המיסו במיקרוגל את השוקולד והשמנת בפולסים של 30 שניות עד לקבלת גנאש מבריק.
- הוציאו את העוגה מהמקפיא ושפכו מעל בעדינות את השוקולד.
לעיטור העוגה:
- חצו את מגוון עוגיות האוראו לחצאים ועטרו את העוגה.
לעוד מתכונים ורעיונות חגיגיים לימי הולדת נסו את המתכונים הבאים:
מתכון לשפנפני אוראו עוגיות מעוצבות.
מתכון לחטיפי אוראו ופצפוצי אורז.
מתכון לטראפלס אוראו.
מתכון למילקשייק אוראו.
אם אתה כישרוניים יצירתיים ואוהבים אוראו, תוכלו לשתף אותנו במתכוני עוגות יום הולדת עם אוראו משלכם! לחצו כאן.
קטגוריה:
רציתי לשאול כיצד לטחון את העוגיות?
שלום ליאן,
אפשר לטחון את העוגיות בבלנדר, אם אין ברשותך,
הכניסי את העוגיות ל-2 שקיות, ורסקי אותן עם פטיש של שניצלים על גבי קרש חיתוך.
2 שקיות נועדו לשמור על הניקיון במידה ואחת השקיות נקרעת תוך כדי הריסוק.
רשום בהוראות הככנה תמצית וניל במצרכים לעוגה לא מצוין תמצית וניל וגם לא מצויין כמה
שלום טוני,
תודה רבה,
יש צורך בכפית אחת של תמצית וניל.