לידיעת הבלוגרית יונית צוקרמן: לא יכולנו לעמוד בפני מתכוני העוגות שלך והיינו חייבים לבחור אחת שאותה נוכל להכין עם עוגיות אוראו... ואם תתעקשי לדעת למה בחרנו דווקא במתכון הבא אז נגלה לך: אלו התותים שכבשו אותנו. אז הנה היא: עוגת מוס תות גבינה ואוראו , תתכוננו ללקק את האצבעות..
גם תותים, גם גבינה וגם אוראו!
רשימת מכולת:
חומרים לתחתית אוראו:
- 150 גרם עוגיות אוראו
- 60 גרם חמאה
- 20 גרם קקאו
- 40 גרם סוכר
חומרים למוס הגבינה:
- גביע גבינת שמנת 16%
- מיכל שמנת מתוקה
- חבילת פודינג וניל
- כף אבקת סוכר
- כוס חלב
- 7 גרם ג'לטין + 35 גרם מים
- 100 גרם עוגיות אוראו קצוצות גס
חומרים למוס תות:
- 150 גרם שוקולד לבן
- 1/2 קילוגרם תותים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס חלב
- 7 גרם גלטין + 35 גרם מים
- מיכל שמנת מתוקה
- כף אבקת סוכר
הוראות הכנה:
תחתית האוראו:
- רסקו את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת מרקם של חול לח ושטחו בתבנית בקוטר 26 ס"מ. הכניסו למקפיא למשך חצי שעה. סדרו חצאי עוגיות אוראו בצמוד לדפנות התבנית.
מוס התות:
- הניחו את התותים בסיר קטן עם החלב והסוכר והתחילו לבשל את התערובת. לאחר שהתותים התבשלו מעכו את התערובת עם מועך הפירה או עם מוט בלנדר ידני. הוסיפו את השוקולד הלבן וערבבו עד שהוא נמס ומתקבלת תערובת חלקה. צננו את התערובת.
- הניחו את הג'לטין בקערה עם המים ולאחר 7 דקות המיסו במיקרוגל כ-10 שניות. ערבבו שתי כפות ממוס התות בקערת הג'לטין והחזירו הכל לקערת של המוס תותים וערבבו היטב.
- במקביל הקציפו שמנת מתוקה עם כף אבקת סוכר וקפלו את מחית התות לקצף. לאחר מכן העבירו אל התבנית שהוצאה מהמקפיא. הכניסו את התבנית בחזרה להקפאה למשך 10 דקות.
מוס הגבינה:
- שימו את הג'לטין בקערה גדולה, הוסיפו מים והניחו בצד לכמה דקות. המיסו את התערובת במיקרוגל למשך 10 שניות והוסיפו 2 כפות גבינת שמנת. ערבבו היטב והוסיפו את שאר הגבינה. הקציפו במיקסר שמנת מתוקה, אבקת סוכר, חלב ופודינג וניל עד לקבלת קרם סמיך ויציב. קפלו את תערובת הגבינה והג'לטין לתוך הקרם עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. הוסיפו את תערובת הגבינה לתבנית שהוצאה מהמקפיא, שטחו והקפיאו למשך שעה.
- קשטו מעל עם עוגיות אוראו טחונות וחצאי עוגיות אוראו מצופות בשוקולד.
קישור למתכון המקורי בבלוג של יונית
קטגוריה: