העולם מתחלק לשניים: אלו שאוהבים קוקוס ואלו שלא מוכנים לשמוע עליו... את המתכון הבא לעוגת שכבות שוקולד אוריאו וקרם קוקוס, ניסינו על רועי, ילד בן 8 עם קיבעון לעוגות שוקולד וסלידה נחושה מכל מה שמריח קוקוס. המסקנה: אם לא אומרים להם שיש שם קוקוס, הם יאכלו את העוגה בגלל האוראו.
עוגת שכבות שוקולד אוריאו וקרם קוקוס – עוגת יום הולדת קלאסית!
המצרכים לשכבות:
40 גרם חמאה מומסת
115 גרם שמן
155 גרם סוכר
30 גרם קקאו מנופה
3 חלמונים
3 חלבונים + 80 גרם סוכר
175 גרם קמח
3 גרם אבקת אפיה
3 גרם סודה לשתיה
קורט מלח
למוס קוקוס ושוקולד לבן:
150 גרם שוקולד לבן קצוץ
100 מ"ל חלב קוקוס
30 גרם ליקר קוקוס
7גרם ג'לטין + 35 גרם מים
200 גרם שמנת מתוקה
לרוטב שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
150 גרם שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
- העוגה: הקציפו את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה.
- בקערה גדולה ערבבו בעזרת מטרפה את כל הנוזלים. הוסיפו להם את כל החומרים היבשים והחלמונים וערבבו למסה חלקה. הוסיפו את קציפת החלבונים וערבבו בעדינות.
- חלקו באופן שווה ל-4 תבניות משומנות בקוטר 20. פזרו מעל כל עוגה חופן של עוגיות אוראו קצוצות גס.
- אפו ב-170 מעלות כ-40 דקות, ולאחר מכן, קררו את העוגות.
- המוס: השרו את אבקת הג'לטין במים קרים עד לספיגת כל המים.
- הרתיחו בסיר את חלב הקוקוס והליקר, הוסיפו את הג'לטין ולאחר מכן וסננו את התערובת מעל השוקולד הקצוץ.
- ערבבו עד להמסה מלאה, ולאחר מכן, קררו לטמפרטורת החדר.
- הקציפו את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה אך רכה, וקפלו לתוך מסת השוקולד.
- ההרכבה: בתוך רינג בקוטר 20 מרופד בשקף
- שכבת עוגת שוקולד, מעליה 1/4 מכמות המוס, עוד שכבת עוגת שוקולד וכו' – סה"כ 4 שכבות עוגה ו-3 שכבות מוס.
- לאחר מכן, העבירו את העוגה להקפאה. את המוס שנותר שמרו במקרר.
- כשהעוגה קפואה, שחררו אותה מהרינג, קלפו את השקף וצפו אותה במוס שנותר. תכניסו לקירור.
- הרוטב שוקולד: הרתיחו את השמנת ושפכו מעליה את השוקולד.
- המתינו מספר שניות וערבבו עד לקבלת ציפוי חלק ומבריק.
- קשטו בחצאי אוראו ורוטב שוקולד את דפנות העוגה ואת חלקה העליון. תכניסו למקרר לצינון.
רוצים עוד מתכונים מיוחדים? הנה כמה מתכונים נוספים:
עוגת שכבות ביסקוויט מעוגיות אוראו
עוגת מוס תות גבינה ואוראו
מגדל פנקייק אוראו עם בננות ומייפל
קטגוריה: