במיוחד לכבוד חג השבועות קבלו את הגרסא שלנו לעוגת הגבינה הלא אפוייה עם השדרוג המושלם של אוראו
פאי מוס גבינה ואוראו ללא אפייה
מרכיבים לקלתית אוראו:
12 עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני
100 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה מומסת
מרכיבים למוס גבינה ואוראו:
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25% שומן,
בטמפ’ החדר
5 כפות (50 גרם) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כף (10 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
6 עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני,
מרוסקות לפירורים
מרכיבים לקישוט:
20 עוגיות אוראו שלמות במילוי וניל או שוקו בראוני
מרכיבים לגנאש שוקולד (לא חובה):
100 גרם שוקולד מילקה אקסטרא קקאו
(או שוקולד מריר)
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
אופן ההכנה:
- קלתית: במעבד מזון עם להב פלדה שמים עוגיות אוראו וביסקוויטים וטוחנים לאבקה דקה. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד שמתקבלת תערובת לחה.מהדקים את התערובת לתחתית ולדופנות התבנית ומצננים במקפיא במשך כרבע שעה.
- מוס גבינה ואוראו:בקערת מיקסר שמים גבינה, אבקת סוכר, תמצית וניל, אינסטנט פודינג ושמנת להקצפה ומקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. מוסיפים פירורי אוראו ומקפלים בעדינות לפיזור אחיד בתערובת.
- יוצקים את המוס על גבי הקלתית ומיישרים את החלק העליון. מצננים במשך כשעתיים במקרר להתייצבות.
- מקשטים את הפאי בעוגיות שלמות בצורת רעפים.
- גנאש שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד. מגישים את הפאי עם גנאש חם.