הקינוח שתמיד מצליח להפתיע את האורחים, והפעם - השילוב של גבינות, אוראו ופירות פשוט מושלם!
פחזניות אוראו תה שחור
בן שי
מצרכים לקראמבל:
95 גרם סוכר
60 גרם קמח
25 גרם קקאו
75 גרם חמאה קרה
רבע כפית אבץ אם רוצים צבע שחור
מצרכים בצק רבוך:
125 גרם מים
125 גרם חלב
125 גרם חמאה
5 גרם מלח
5 גרם סוכר
140 גרם קמח
220 גרם ביצים
מצרכים לדיפלומט תה שחור:
200 מל' חלב
2 שקיות תה שחור (ארל גריי)
קרם אוראו מ-8 עוגיות
50 גרם סוכר
20 גרם קורנפלור
2 חלמונים (לארג)
50 מל' שמנת להקצפה
מצרכים לקרם אוראו:
450 מל' שמנת להקצפה
5 כפות פודינג וניל (50 גרם)
5 כפות אבקת סוכר (40 גרם)
שברי אוראו מ-8 עוגיות
לקישוט:
עוגיות אוראו קטנות
אופן ההכנה:
לקראמבל:
טוחנים הכל יחד בבלנדר או קוצץ מזון או מיקסר עד שנוצר מרקם גושי. משטחים בין שני ניירות אפייה ומקפיאים.
לבצק רבוך:
- בסיר קטן מרתיחים את כל המרכיבים למעט הקמח והביצים.
- מוסיפים את הקמח, מערבבים וממשיכים לבשל את הבצק שנוצר תוך כדי ערבוב עד שנוצר קרום קטן בתחתית הסיר (מומלץ לא סיר נונסטיק).
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה. מערבלים עד שהבצק הצטנן מעט (כ40 מעלות) ובהדרגה מוסיפים את הביצים עד שהבצק מתחיל להיות מעט מבריק ונוזלי.
- מעבירים לשק זילוף, מזלפים פחזניות על נייר אפייה או סיליקון, קורצים עיגולים קטנים מהקראמבל הקפוא ומניחים על הפחזניות.
- אופים על 170 מעלות למשך כ-30 דקות.
לדיפלומט תה שחור:
- בקערה מערבבים את החלמונים עם חצי מהסוכר והקורנפלור.
- בסיר קטן מרתיחים את החלב עם שאר הסוכר, הקרם של האוראו והתה עד שהקרם נמס.
- מוזגים באיטיות לתוך החלמונים תוך כדי ערבוב. מסננים את הנוזל המאוחד לסיר. מבשליפ את הקרם עד שהסמיך, עד שהתחיל לבעבע + עוד כ-20 שניות.
- נמזוג לכלי כלשהו, נכסה בניילון נצמד צמוד על הקרם ונקרר. זה פטיסייר.
- לאחר הקירור נקציף קצת שמנת, נערבב את הפטיסייר עם מטרפה ונאחד עם השמנת המוקצפת.
לקרם אוראו:
מקציפים את השמנת עם הסוכר והפודינג עד קצפת יציבה. מוסיפים את שברי האוראו ומערבבים בעדינות.
- לסיום, ממלאים את הפחזניות במילוי אוראוה מלמעלה מוסיפים מעט דיפלומט תה שחור ועוגית אוראו קטנה.
הנה הצעות לעוד כמה מתכוני אוראו מושלמים לחג שבועות
[ssba]קטגוריה: