קינוח קלאסי עם טוויסט במלית, שהאורחים בשולחן החג תמיד יאהבו!
קינוח קלאסי עם טוויסט במלית, שהאורחים בשולחן החג תמיד יאהבו!
המצרכים לבצק:
- 1 כוס מים
- 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 1 כף סוכר
- קורט מלח
- 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
- 4 ביצים
למלית:
- 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
- 2 כפות שומרים בצד עבור הציפוי
- ½ שקית (50 גרם) אבקת סוכר
- ½ כוס עוגיות אוראו במילוי טעם וניל
- או שוקולד, טחונות לפירורים דקים
- ½ כף קליפת תפוז מגוררת
לקישוט:
- 50 גרם שוקולד “מילקה” חלב
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 2 כפות אבקת סוכר
*טיפ לממהרים ניתן לרכוש פחזניות ריקות ולמלא בקרם.
אופן ההכנה:
- לפחזניה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
- מכניסים לסיר את המים, החמאה, הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה.
- מסירים מהלהבה ומוסיפים פנימה את הקמח. מערבבים היטב ומהר בעזרת כף עץ ומקבלים עיסה דביקה, אשר תוך כדי הערבוב המהיר נפרדת מדפנות הסיר ומתקבל כדור בצק. מניחים בצד ומצננים.
- מוסיפים לסיר את הביצים, אחת אחרי השנייה, תוך כדי ערבוב נמרץ (חשוב להוסיף את הביצים בהדרגה ולא בבת אחת). הבצק מתפורר בהתחלה, אך תוך כדי ערבוב הוא חוזר להתגבש.
- יוצקים את הבלילה לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים בתבנית עיגולי פחזניות בקוטר 2-3 ס”מ.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-15 דקות. לאחר מכן מנמיכים ל-150 מעלות וממשיכים לאפות כ-5 דקות נוספות (לא בטורבו). מוציאים, מצננים היטב ופורסים את הפחזנית במרכז.
- למלית: בקערת מערבל מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את פירורי האוראו וגרידת התפוז בתנועות קיפול עדינות עד לפיזור אחיד.
- יוצקים את המלית לשק זילוף ומזלפים לכל פחזנית. מניחים מעל את החלק העליון של הפחזנית.
- לקישוט: ממיסים במיקרוגל את השוקולד ו-2 כפות שמנת ומערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק. יוצקים על מחצית הפחזניות קרם שוקולד ועל היתר בוזקים אבקת סוכר.
- שומרים בקירור עד להגשה.
הנה הצעות לעוד כמה מתכוני אוראו מושלמים לחג שבועות:
[ssba]קטגוריה: