שבועות ? מחפשים קינוח מיוחד לאורחים? קאפקייקס שוקולד עם קרם מסקרפונה ואוראו. רוצו לנסות...
קאפקייקס שוקולד עם קרם מסקרפונה ואוראו
מרכיביםלקאפקייקס שוקולד:
1/3 כוס (80 מ”ל) שמן קנולה
2 ביצים L
3/4 כוס (180 מ”ל) חלב
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
5 כפות (50 גרם) קקאו
3/4 כוס (100 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
50 גרם שוקולד מילקה אקסטרא קקאו
(או שוקולד מריר), קצוץ
מרכיבים לקרם מסקרפונה ואוראו:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
8 עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני, מרוסקות לפירורים
מרכיבים לקישוט:
12 עוגיות אוראו במילוי שוקו בראוני
אופן ההכנה:
- קאפקייקס:מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצים, חלב, סוכר, מלח ותמצית וניל לתערובת אחידה. מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה והמרכיבים היבשים נטמעים בתערובת. מעבירים את התערובת לתבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר וממלאים עד לכ-2/3 מגובה כל שקע. מפזרים מעט שוקולד קצוץ מעל כל קאפקייק. אופים במשך כ-14-20 דקות, או עד שהקאפקייקס תפוחים וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין לפני הקישוט.
- קרם מסקרפונה ואוראו:מקציפים יחד שמנת, מסקרפונה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל עד שמתקבל קרם יציב מאוד. מוסיפים פנימה עוגיות אוראו מרוסקות ומערבבים לפיזור אחיד בקרם.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס”מ ומזלפים על גבי הקאפקייקס.
- מקשטים כל קאפקייק בעוגיית אוראו ומגישים.