רולדת שוקולד במילוי קרם וניל עוגיות
כמות: רולדה אחת באורך 30 ס”מ | רמת קושי: בינוני | זמן הכנה כולל: שעה
החומרים:
לרולדה שוקולד:
3 ביצים L
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קורט מלח
70 גרם (1/2 כוס) קמח
30 גרם (3 כפות) קקאו
1/2 כפית אבקת אפייה
לקרם וניל עוגיות:
112 גרם (1/2 מכל) גבינת שמנת 25% שומן
125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת להקצפה 38%, קרה מאוד
1 כפית תמצית וניל
30 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
12 עוגיות אוראו במילוי וניל, מרוסקות לפירורים דקים
לציפוי:
250 מ”ל (1 כוס) שמנת להקצפה 38%, קרה מאוד
1 כפית תמצית וניל
20 גרם (2 כפות) אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
עוגיות אוראו מפוררות ושלמות ו/או תותים
אופן ההכנה:
רולדה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בגודל
35X35 ס”מ בנייר אפייה משומן קלות.
בקערת מיקסר מקציפים ביצים, סוכר ומלח במהירות גבוהה
במשך 5-6 דקות עד שמתקבלת קציפה אוורירית מאוד ובהירה.
מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד
שמתקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים בעזרת מרית או כף.
אופים במשך 8-10 דקות או עד שהרולדה קפיצית למגע
ויציבה. מצננים את הרולדה במשך כשעה בטמפרטורת החדר.
קרם וניל עוגיות: בקערת מיקסר שמים גבינה, שמנת, וניל,
אבקת סוכר ופודינג ומקציפים עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
מוסיפים את עוגיות האוראו המרוסקות ומערבבים בעדינות עד
שמתקבל קרם וניל עוגיות. יוצקים את הקרם על גבי הרולדה
ומורחים בעדינות בעזרת כף או מרית בשכבה אחידה.
מגלגלים לרוחב לרולדה הדוקה (זה בסדר אם היא מעט
נסדקת, זה יוסתר על ידי הציפוי) ומצננים כשעה במקרר להתייצבות.
ציפוי: בקערת מיקסר מקציפים שמנת, וניל, אבקת סוכר
ואינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה. מצפים את
הרולדה מכל הכיוונים בקצפת מקשטים בעוגיות מפוררות
ושלמות ומגישים.
מתכונים מאת: נטלי לוין (עוגיו.נט)
הנה הצעות לעוד כמה מתכוני אוראו מושלמים לחג השבועות: