15-12 מנות | 30 דקות הכנה | בינוני | תבנית תנור
המרכיבים:
לבצק:
4 כוסות + 2 כפות (580 גרם) קמח
2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
75 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1 כוס (250 מ”ל) חלב פושר
2 ביצים גודל L
1/2 כפית מלח
למלית גבינה ואוראו:
3 מכלים (450 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה ORIGINAL
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 ביצה גודל L
1 חלמון גודל L
1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור
16 עוגיות אוראו במילוי וניל, מפוררות גס
להברשה:
1 ביצה טרופה
לזיגוג:
1/2 1 כוסות (200 גרם) אבקת סוכר
2-1 כפיות מים קרים
לקישוט:
עוגיות אוראו במילוי וניל, מפוררות
אופן ההכנה:
- בצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר, חמאה,
חלב, ביצים ומלח ולשים במהירות נמוכה במשך 17-15 דקות עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים. יוצרים כדור ומניחים בקערה. מכסים ומתפיחים במשך כשעה-שעתיים, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. - מלית גבינה ואוראו: שמים בקערה גבינת שמנת, סוכר, תמצית
וניל ומלח וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים היטב. מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. - הרכבת השבלולים: על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן
בעובי 1/2 ס”מ. מורחים את תערובת הגבינה בשכבה אחידה ומפזרים מעליה עוגיות מפוררות. מגלגלים לרולדה הדוקה. חותכים לשבלולים די גדולים ברוחב של 6-5 ס”מ. - משמנים היטב או מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את
השבלולים בתבנית במרווחים קלים. מכסים ומתפיחים במשך
40-30 דקות, או עד שהשבלולים תפוחים. - אפייה: מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים במשך 25-18 דקות,
או עד שהמאפים זהובים ויציבים. מצננים בטמפרטורת החדר. - זיגוג: מערבבים בקערה אבקת סוכר ומים לתערובת אחידה
במרקם של טחינה סמיכה. אם התערובת נוזלית מדי – מוסיפים מעט אבקת סוכר. אם היא סמיכה מדי – מוסיפים מעט מים. יוצקים את הזיגוג על גבי השבלולים האפויים, מקשטים בעוגיות מפוררות ומגישים..
מתכונים: נטלי לוין בעלת הבלוג עוגיו.נט
צילום: בועז לביא