בלוג המתכונים של אוראו

שבלולי בריוש גבינה ואוראו

15-12 מנות | 30 דקות הכנה | בינוני | תבנית תנור

המרכיבים:

לבצק:
4 כוסות + 2 כפות (580 גרם) קמח
2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
75 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1 כוס (250 מ”ל) חלב פושר
2 ביצים גודל L
1/2 כפית מלח

למלית גבינה ואוראו:
3 מכלים (450 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה ORIGINAL
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 ביצה גודל L
1 חלמון גודל L
1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור
16 עוגיות אוראו במילוי וניל, מפוררות גס

להברשה:
1 ביצה טרופה

לזיגוג:
1/2 1 כוסות (200 גרם) אבקת סוכר
2-1 כפיות מים קרים

לקישוט:
עוגיות אוראו במילוי וניל, מפוררות

אופן ההכנה:

  • בצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר, חמאה,
    חלב, ביצים ומלח ולשים במהירות נמוכה במשך 17-15 דקות עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים. יוצרים כדור ומניחים בקערה. מכסים ומתפיחים במשך כשעה-שעתיים, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מלית גבינה ואוראו: שמים בקערה גבינת שמנת, סוכר, תמצית
    וניל ומלח וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים היטב. מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • הרכבת השבלולים: על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן
    בעובי 1/2 ס”מ. מורחים את תערובת הגבינה בשכבה אחידה ומפזרים מעליה עוגיות מפוררות. מגלגלים לרולדה הדוקה. חותכים לשבלולים די גדולים ברוחב של 6-5 ס”מ.
  • משמנים היטב או מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את
    השבלולים בתבנית במרווחים קלים. מכסים ומתפיחים במשך
    40-30 דקות, או עד שהשבלולים תפוחים.
  • אפייה: מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים במשך 25-18 דקות,
    או עד שהמאפים זהובים ויציבים. מצננים בטמפרטורת החדר.
  • זיגוג: מערבבים בקערה אבקת סוכר ומים לתערובת אחידה
    במרקם של טחינה סמיכה. אם התערובת נוזלית מדי – מוסיפים מעט אבקת סוכר. אם היא סמיכה מדי – מוסיפים מעט מים. יוצקים את הזיגוג על גבי השבלולים האפויים, מקשטים בעוגיות מפוררות ומגישים..
מתכונים: נטלי לוין בעלת הבלוג עוגיו.נט
צילום: בועז לביא
שתפו מתכון זה:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

1 2 3 4 5