בלוג המתכונים של אוראו

מתכון פשוט לשושני שמרים,שוקולד ואוראו

ארוחת בוקר פריזאית אף פעם לא מושלמת ללא בריוש טוב. לצד הקרואסון והשוקולה, המאפה המעודן והעשיר מככב במטבח הצרפתי כבר למעלה מ-500 שנה ואם תטיילו בצרפת, תוכלו למצוא אותו בגרסאות שונות ומגוונות. המתכון הבא מוגש אם כן ברגשי כבוד כגרסה שובבה יותר משלנו, לבריוש הפריזאי המסורתי... בריוש אה-לה אוראו!

רשימת מכולת:

לבצק:

  • 315 גרם קמח
  • 5 גרם שמרים יבשים
  • 35 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • ביצה
  • 120 מ"ל חלב
  • 100 גרם חמאה רכה

למלית השוקולד:

  • 70 גרם שוקולד מריר
  • 70 גרם שוקולד חלב
  • 70 גרם חמאה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 85 גרם עוגיות אוראו טחונות

לסירופ הסוכר:

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים

לציפוי הלבן:

  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 3 כפיות מים
  • 4 טיפות מיץ לימון
  • 8 עוגיות אוראו קצוצות גס

הוראות הכנה:

  1. לושו את הבצק. הקפידו שלא יהיה מגע ישיר בין המלח והשמרים.
  2. כשהבצק חלק ואלסטי, הניחו אותו בקערה מכוסה במגבת לחה למשך חצי שעה.
  3. בבן מארי המיסו את השוקולד המריר, שוקולד החלב, החמאה והקינמון. לאחר מכן, קררו לטמפרטורת החדר.
  4. רדדו את הבצק למלבן בעובי 3 מ"מ, ומעליו, מרחו את מלית השוקולד, ופזרו את עוגיות האוראו הטחונות.
  5. גלגלו לרולדה וחתכו לשושנים ברוחב 4 ס"מ.
  6. את השושנים, הניחו בתבנית בקוטר 20 והתפיחו כ-1/2 שעה.
  7. אפו ב-165 מעלות למשך כ-45 דקות.
  8. בסיר, הרתיחו את 1/2 כוס הסוכר עם 1/2 כוס המים ליצירת סירופ סוכר, וקררו.
  9. בנפרד, ערבבו את אבקת הסוכר, כפיות המים ומיץ הלימון עד לקבלת קרם לבן.
  10. לאחר הוצאת העוגה מהתנור, הברישו אותה בסירופ סוכר קר.
  11. לאחר שהתקררה לחלוטין, צפו את העוגה: ערבבו את הציפוי הלבן, מרחו על העוגה וקשטו בשברי עוגיות אוראו.
שתפו מתכון זה:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

1 2 3 4 5