בלוג המתכונים של אוראו

מתכון פשוט לשושני שמרים,שוקולד ואוראו

40 דקות
בישול: התפחה כשעה \ אפיה כ-45 דק' | מנות: תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ

ארוחת בוקר פריזאית אף פעם לא מושלמת ללא בריוש טוב. לצד הקרואסון והשוקולה, המאפה המעודן והעשיר מככב במטבח הצרפתי כבר למעלה מ-500 שנה ואם תטיילו בצרפת, תוכלו למצוא אותו בגרסאות שונות ומגוונות. המתכון הבא מוגש אם כן ברגשי כבוד כגרסה שובבה יותר משלנו, לבריוש הפריזאי המסורתי... בריוש אה-לה אוראו!

מתכון פשוט לשושני שמרים,שוקולד ואוראו

המצרכים לבצק:

315 גרם קמח

5 גרם שמרים יבשים

35 גרם סוכר

קורט מלח

ביצה

120 מ"ל חלב

100 גרם חמאה רכה

למלית השוקולד:

70 גרם שוקולד מריר

70 גרם שוקולד חלב

70 גרם חמאה

1/2 כפית קינמון טחון

85 גרם עוגיות אוראו טחונות

לסירופ הסוכר:

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים

לציפוי הלבן:

4 כפות אבקת סוכר

3 כפיות מים

4 טיפות מיץ לימון

8 עוגיות אוראו קצוצות גס

הוראות הכנה:

  1. הבצק: לושו את הבצק. הקפידו שלא יהיה מגע ישיר בין המלח והשמרים.
  2. כשהבצק חלק ואלסטי, הניחו אותו בקערה מכוסה במגבת לחה למשך חצי שעה.
  3. המלית: בבן מארי המיסו את השוקולד המריר, שוקולד החלב, החמאה והקינמון. לאחר מכן, קררו לטמפרטורת החדר.
  4. רדדו את הבצק למלבן בעובי 3 מ"מ, ומעליו, מרחו את מלית השוקולד, ופזרו את עוגיות האוראו הטחונות.
  5. גלגלו לרולדה וחתכו לשושנים ברוחב 4 ס"מ.
  6. את השושנים, הניחו בתבנית להתפחה כחצי שעה.
  7. אפו ב-165 מעלות למשך כ-45 דקות.
  8. הסירופ: בסיר, הרתיחו את 1/2 כוס הסוכר עם 1/2 כוס המים ליצירת סירופ סוכר, וקררו.
  9. לאחר הוצאת העוגה מהתנור, הברישו אותה בסירופ סוכר קר.
  10. הציפוי: בנפרד, ערבבו את אבקת הסוכר, כפיות המים ומיץ הלימון עד לקבלת קרם לבן.
  11. לאחר שהתקררה לחלוטין, צפו את העוגה: ערבבו את הציפוי הלבן, מרחו על העוגה וקשטו בשברי עוגיות אוראו.
[ssba]

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

1 2 3 4 5

מגוון מוצרי אוראו

עקבו אחרינו:

תפריט נגישות