ארוחת בוקר פריזאית אף פעם לא מושלמת ללא בריוש טוב. לצד הקרואסון והשוקולה, המאפה המעודן והעשיר מככב במטבח הצרפתי כבר למעלה מ-500 שנה ואם תטיילו בצרפת, תוכלו למצוא אותו בגרסאות שונות ומגוונות. המתכון הבא מוגש אם כן ברגשי כבוד כגרסה שובבה יותר משלנו, לבריוש הפריזאי המסורתי... בריוש אה-לה אוראו!
רשימת מכולת:
לבצק:
- 315 גרם קמח
- 5 גרם שמרים יבשים
- 35 גרם סוכר
- קורט מלח
- ביצה
- 120 מ"ל חלב
- 100 גרם חמאה רכה
למלית השוקולד:
- 70 גרם שוקולד מריר
- 70 גרם שוקולד חלב
- 70 גרם חמאה
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 85 גרם עוגיות אוראו טחונות
לסירופ הסוכר:
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
לציפוי הלבן:
- 4 כפות אבקת סוכר
- 3 כפיות מים
- 4 טיפות מיץ לימון
- 8 עוגיות אוראו קצוצות גס
הוראות הכנה:
- לושו את הבצק. הקפידו שלא יהיה מגע ישיר בין המלח והשמרים.
- כשהבצק חלק ואלסטי, הניחו אותו בקערה מכוסה במגבת לחה למשך חצי שעה.
- בבן מארי המיסו את השוקולד המריר, שוקולד החלב, החמאה והקינמון. לאחר מכן, קררו לטמפרטורת החדר.
- רדדו את הבצק למלבן בעובי 3 מ"מ, ומעליו, מרחו את מלית השוקולד, ופזרו את עוגיות האוראו הטחונות.
- גלגלו לרולדה וחתכו לשושנים ברוחב 4 ס"מ.
- את השושנים, הניחו בתבנית בקוטר 20 והתפיחו כ-1/2 שעה.
- אפו ב-165 מעלות למשך כ-45 דקות.
- בסיר, הרתיחו את 1/2 כוס הסוכר עם 1/2 כוס המים ליצירת סירופ סוכר, וקררו.
- בנפרד, ערבבו את אבקת הסוכר, כפיות המים ומיץ הלימון עד לקבלת קרם לבן.
- לאחר הוצאת העוגה מהתנור, הברישו אותה בסירופ סוכר קר.
- לאחר שהתקררה לחלוטין, צפו את העוגה: ערבבו את הציפוי הלבן, מרחו על העוגה וקשטו בשברי עוגיות אוראו.