ארוחת בוקר פריזאית אף פעם לא מושלמת ללא בריוש טוב. לצד הקרואסון והשוקולה, המאפה המעודן והעשיר מככב במטבח הצרפתי כבר למעלה מ-500 שנה ואם תטיילו בצרפת, תוכלו למצוא אותו בגרסאות שונות ומגוונות. המתכון הבא מוגש אם כן ברגשי כבוד כגרסה שובבה יותר משלנו, לבריוש הפריזאי המסורתי... בריוש אה-לה אוראו!
מתכון פשוט לשושני שמרים,שוקולד ואוראו
המצרכים לבצק:
315 גרם קמח
5 גרם שמרים יבשים
35 גרם סוכר
קורט מלח
ביצה
120 מ"ל חלב
100 גרם חמאה רכה
למלית השוקולד:
70 גרם שוקולד מריר
70 גרם שוקולד חלב
70 גרם חמאה
1/2 כפית קינמון טחון
85 גרם עוגיות אוראו טחונות
לסירופ הסוכר:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
לציפוי הלבן:
4 כפות אבקת סוכר
3 כפיות מים
4 טיפות מיץ לימון
8 עוגיות אוראו קצוצות גס
הוראות הכנה:
- הבצק: לושו את הבצק. הקפידו שלא יהיה מגע ישיר בין המלח והשמרים.
- כשהבצק חלק ואלסטי, הניחו אותו בקערה מכוסה במגבת לחה למשך חצי שעה.
- המלית: בבן מארי המיסו את השוקולד המריר, שוקולד החלב, החמאה והקינמון. לאחר מכן, קררו לטמפרטורת החדר.
- רדדו את הבצק למלבן בעובי 3 מ"מ, ומעליו, מרחו את מלית השוקולד, ופזרו את עוגיות האוראו הטחונות.
- גלגלו לרולדה וחתכו לשושנים ברוחב 4 ס"מ.
- את השושנים, הניחו בתבנית להתפחה כחצי שעה.
- אפו ב-165 מעלות למשך כ-45 דקות.
- הסירופ: בסיר, הרתיחו את 1/2 כוס הסוכר עם 1/2 כוס המים ליצירת סירופ סוכר, וקררו.
- לאחר הוצאת העוגה מהתנור, הברישו אותה בסירופ סוכר קר.
- הציפוי: בנפרד, ערבבו את אבקת הסוכר, כפיות המים ומיץ הלימון עד לקבלת קרם לבן.
- לאחר שהתקררה לחלוטין, צפו את העוגה: ערבבו את הציפוי הלבן, מרחו על העוגה וקשטו בשברי עוגיות אוראו.