בלוג המתכונים של אוראו

כיפות מוס שוקולד על בסיס של בצק אוראו

מתכון טעים לחצאי כיפות מוס שוקולד על בסיס של בצק אוראו בציפוי גנאש ותוספת של קוקוס קלוי מלמעלה.

כיפות מוס שוקולד על בסיס של בצק אוראו, או למחמירים: כיפות של חצי כדור מוס שוקולד על בסיס של בצק אוראו בציפוי מתוק עם קוקוס קלוי ושברי אוראו מעל.

רשימת מכולת: (6 יח')

  • תבנית שקעים מסיליקון
  • 2 קופסאות קטנות של שמנת מתוקה (500 מ"ל סך הכל)
  • חצי שקית של ג'לטין (כף)
  • רבע כוס מים קרים
  • 500 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שברי אגוזי לוז מסוכרים
  • 2 כוסות של עוגיות אוראו טחונות
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • כף קקאו
  • 2 כפות סוכר
  • רבע כוס חלב
  • 50 גרם קוקוס קלוי לקישוט (לא חובה)

הוראות ההכנה:

  1. הניחו בקערית קטנה 200 גרם שוקולד וחצי מיכל שמנת מתוקה
  2. המיסו את השוקולד עם השמנת מעל סיר בעזרת אדים או במיקרוגל, בפולסים של 30 שניות.
  3. המיסו את הג'לטין ברבע כוס מים קרים
  4. ערבבו את השמנת והשוקולד לתערובת אחידה והוסיפו את הג'לטין המומס, ערבבו היטב כדי שלא יהיו גושי ג'לטין.
  5. הקציפו בקערה נפרדת את חצי קופסת השמנת המתוקה שנותרה לקצפת וערבבו אותה יחד עם תערובת השוקולד.
  6. מילאו את השקעים בתבנית השקעים עם התערובת שנוצרה, והשאירו רווח קטן בסוף כדי שיהיה מקום לתחתית הקינוח, והכניסו למקפיא.
  7. המיסו בקערה נפרדת את החמאה הוסויפו את הסוכר, הקקאו, האוראו המרוסק, החלב ושברי האגוזים.
  8. צרו עיסה כמו של כדורי שוקולד ושטחו בעזרת הידיים על נייר אפייה,
  9. הכניסו לעשר דקות למקרר ובעזרת חותכן עגול (אפשר להשתמש גם בכוס) קורצים עיגולים בקוטר קטן מעט מקוטר תבנית השקעים.
  10. הוציאו את תבנית הסיליקון מהמקפיא (לאחר שהייתה כחצי שעה בהקפאה) ושטחו מעל כל שקע עיגול שקרצתם מעיסת כדורי השוקולד.
  11. הכניסו לפריזר לשלוש שעות לפחות.

לציפוי הגנאש:

  1. המיסו בקערה 200 גרם שוקולד עם 250 מ"ל שמנת מתוקה, הוציאו את תבנית הסיליקון, הפכו כל שקע בעדינות, וחלצו את הקינוח.
  2. הניחו על רשת מעל נייר אפייה ושפכו מעל כל כיפה את ציפוי הגאנש.
  3. קשטו בעזרת קוקוס קלוי, אחסנו בפריזר, והעבירו למקרר כשעה וחצי לפני ההגשה.

 

אם אהבתם את המתכון הזה, הציצו כאן – למתכוני אוראו מיוחדים לאירועים ולשאר ימים שמחים:

מתכון לפחזניות אוראו.

מתכון למגדלי פנקייק אוראו עם בננות ומייפל.

מתכון לכדורי אוראו מצופים שוקולד מילקה.

מתכון לחטיפי אוראו ופצפוצי אורז.

יש לכם מתכונים משלכם המשלבים בתוכם אוראו? שתפו אותנו כאן!

שתפו מתכון זה:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

1 2 3 4 5