עוגת גבינה קרה עם פירורי אוראו
מתכון – נטלי לוין (עוגיות.נט)
צלם – בועז לביא
מצרכים לבסיס:
20 עוגיות אוראו במילוי וניל
80 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה:
450 גרם (2 מכלים) גבינת שמנת 25% שומן
375 גרם (מכל וחצי) גבינה לבנה 9% שומן
150 גרם (כוס + 3 כפות) אבקת סוכר
80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
500 מ”ל (2 כוסות) שמנת להקצפה 38%, קרה מאוד
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת להקצפה
לקישוט:
עוגיות אוראו שוקו בראוני
אופן ההכנה:
- בסיס: במעבד מזון מרסקים את העוגיות לאבקה דקה, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים לאחידות. מעבירים את הפירורים לתחתית התבנית ומהדקים היטב ליצירת בסיס. מקפיאים עד הכנת המילוי.
- מלית גבינה: בקערה גדולה טורפים יחד גבינת שמנת, גבינה לבנה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל לתערובת אחידה.
- בקערת מיקסר מקציפים שמנת עד שמתקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
- יוצקים את קרם הגבינה על גבי הבסיס ומיישרים את החלק העליון באמצעות מרית.
- מכניסים את העוגה למקפיא למשך 5-4 שעות, או עד שהיא קפואה לחלוטין.
- ציפוי: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבל קרם אחיד ומבריק.
- מצננים את ציפוי השוקולד במשך כשעה בטמפרטורת החדר עד שהוא מסמיך מעט.
- יוצקים את הציפוי על גבי החלק העליון של העוגה ומניחים לו לנזול מעט גם על הדפנות.
- מקשטים בעוגיות ומגישים.
הנה הצעות לעוד כמה מתכוני אוראו מושלמים לחג השבועות:
רולדת שוקולד במילוי קרם וניל עוגיות, טארט שכבות אוראו וקרם גבינה,
[ssba]