בלוג המתכונים של אוראו

עוגת גלידה אוראו וחמאת בוטנים

בואו לנסות את המתכון לעוגת הגלידה המדהימה שלנו עם חמאת בוטנים מושלם

עוגת גלידה אוראו וחמאת בוטנים

כמות: 2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס”מ | רמת קושי: קל | זמן הכנה: שעה

 

מרכיבים לגלידת אוראו:

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38%

1 כפית תמצית וניל
1 כף רום או ברנדי

1/2פחית (200 גרם) חלב מרוכז ממותק
12 עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני, מרוסקות

מרכיבים לגלידת חמאת בוטנים:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38%

4-5 כפות חמאת בוטנים
1 כפית תמצית וניל
1 כף רום או ברנדי
1/2 פחית (200 גרם) חלב מרוכז ממותק

מרכיבים לבסיס:
6 עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני
25 גרם חמאה מומסת

מרכיבים לגנאש שוקולד (לא חובה):
100 גרם שוקולד מילקה אקסטרא קקאו

(או שוקולד מריר)
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת להקצפה 38%

אופן ההכנה:

  • גלידת אוראו: מרפדים את התבניות בניילון נצמד. בקערת מיקסר מקציפים שמנת ותמצית וניל עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. מוסיפים רום וחלב מרוכז ומקפלים בעדינות בעזרת מרית עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים עוגיות מרוסקות ומערבבים עד להטמעתן. יוצקים את הגלידה לתוך התבניות ומקפיאים למשך כשעה להתייצבות קלה.
  • גלידת חמאת בוטנים: בקערת מיקסר מקציפים שמנת, חמאת בוטנים ותמצית וניל עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. מוסיפים רום וחלב מרוכז ומקפלים בעדינות בעזרת מרית.
  • יוצקים את הגלידה על גבי שכבת גלידת האוראו ומיישרים את החלק העליון. מקפיאים למשך כשעה.
  • בסיס: טוחנים את העוגיות אוראו לאבקה דקה, מוסיפים חמאה מומסת ומפזרים את הפירורים על גבי שכבת גלידת חמאת הבוטנים ומהדקים. מעבירים למקפיא עד להגשה.
  • גנאש שוקולד (לא חובה): קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד.
  • הגשה:הופכים את העוגה על צלחת הגשה מלבנית, חותכים לפרוסות ומגישים עם גנאש חם מעל.

 

שתפו מתכון זה:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

1 2 3 4 5