בלוג המתכונים של אוראו

שושני שמרים במלית קרם פטיסייר ואוראו

Oreo
60 דקות

מתכון מדהים לשושני שמרים במלית קרם פטיסייר ואוראו, הקרם מרענן את הפה והמאפים נימוחים...אין מילים לתאר את החלום, פשוט תנסו!

בעלי המאפייה מתחת לבית הולכים לקנא:

שושני שמרים במלית קרם פטיסייר ואוראו

רשימת מכולת:

  • 500 גרם קמח לבן
  • כף שטוחה של שמרים יבשים
  • 5  כפות סוכר (75 גרם)
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס חלב פושר
  • כפית תמצית וניל

לקרם הפטיסייר:

  • 1.5 כוסות חלב
  • כפית תמצית וניל משובחת
  • 4 חלמונים
  • 5 כפות סוכר
  • 20 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות של קורנפלור
  • תוספות: 6 עוגיות אוראו מפוררות לפיזור על קרם הפטיסייר, סירופ מייפל לציפוי.

 

אופן ההכנה:

להכנת הבצק:

  1. ערבבו בקערה את השמרים, הקמח והסוכר.
  2. צרו גומה והניחו בתוכה את החמאה, הביצים , החלב והווניל.
  3. לושו את הבצק לבצק אחיד ושמנו אותו קלות.
  4. עטפו את הקערה בניילון והכניסו למקרר ללילה.

 

להכנת הקרם פטיסייר:

  1. המיסו את הקורנפלור עם חצי כוס חלב קר,
  2. ערבבו לתוך החלב והקורנפלור את הווניל והחלמונים.
  3. את יתרת החלב הרתיחו עם הסוכר והחמאה,
  4. הסירו מהאש הוסיפו את תכולת הקערה הראשונה של החלב והחלמונים לתוך החלב החם (הפעולה חייבת להיעשות בהדרגה ובבחישה מהירה על מנת שהחלמונים לא ייקרשו)
  5. לאחר איחוד 2 המסות, החזירו לסיר וחממו על חום נמוך תוך כדי בחישה מתמדת עד שהמסה מסמיכה ונוצרות בועות, לאחר מכן הסירו מהאש.
  6. העבירו לקערה, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר לשעה.

להכנת שושני השמרים:

  1. חלקו את הבצק לשלושה חלקים ולושו היטב שוב כל חלק.
  2. הניחו על משטח מקומח היטב ורדדו למלבן.
  3. מרחו את קרם הפטיסייר על המלבן והשאירו שוליים לאורך של 2 ס"מ.
  4. פזרו על הקרם את האוראו המפורר, וגלגלו לרולדה גדולה.
  5. הדקו את הקצה האורכי שסוגר את הרולדה וחיתכו לפרוסות בעובי של 2-3 ס"מ.
  6. הניחו בעדינות על תבנית מרופדת נייר אפייה ושטחו קלות עם האצבעות ליצירת "שושנים".
  7. חיזרו על הפעולה עם 2 החלקים שנותרו.
  8. ממתינים  כ-20 דקות, על מנת שהמאפים יתפחו, בזמן הזה חממו תנור לחום של 170-190 מעלות.
  9. אפו את השושנים כ-20 דקות או עד שהן משחימות.
  10. כשהן חמות הברישו אותם בסירופ מייפל.

 

לעוד מתכוני אוראו מיוחדים שיעשו אתכם ואת האורחים שלכם מחוייכים:

מתכון לקאפקייקס גבינה דובדבנים ואוראו.

מתכון לטראפלס אוראו מתכון מהיר.

מתכון לחטיפי אוראו ופצפוצי אורז.

מתכון לפחזניות אוראו.

אם אתה כישרוניים יצירתיים ואוהבים אוראו, תוכלו לשתף אותנו במתכון עם אוראו משלכם! שתפו מתכון.

שתפו מתכון זה:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest
2 תגובות
  1. יונתן

    תודה אבל הייתי שמח אם הכמויות היו מדוייקות יותר מחצי כוס חלב או חמש כפות של סוכר.

    Star
    • OreoOreo

      שלום יונתן,
      5 כפות סוכר = 75 מ"ל
      חצי כוס חלב = 120 מ"ל

      Star

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

1 2 3 4 5