בלוג המתכונים של אוראו

עוגת גבינה אוראו היער השחור

  • _X0A2401 _X0A2399עוגת גבינה אוראו היער השחור

בינוני | 40 דקות | תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

 

המרכיבים ל־8־10 מנות:

לבסיס:
24 עוגיות אוראו במילוי וניל
75 גרם חמאה מומסת

למלית גבינה שוקולדית:
150 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת לבישול 15%
2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 9%
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 27%
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
קורט מלח
5 ביצים גודל L
1 כף (10 גרם) אבקת קקאו
4 כפות (40 גרם) קורנפלור

לקצפת:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
2 כפות אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל

לרוטב דובדבנים:
300־350 גרם דובדבנים מגולענים
3־4 כפות סוכר
1 כפית קורנפלור

לקישוט:
עוגיות אוראו מיני

אופן ההכנה:

  • בסיס: שמים במעבד מזון עוגיות אוראו וטוחנים לאבקה דקה. מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת במרקם חול רטוב. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות ליצירת קלתית גבוהה. מקפיאים למשך כחצי שעה להתייצבות.
  • מלית גבינה שוקולדית: שמים בקערה קטנה שוקולד ושמנת וממיסים יחד במיקרוגל עד לקבלת גנאש אחיד. בקערה גדולה שמים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר ומלח וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים בזו אחר זו וטורפים היטב בין הוספה להוספה. מנפים פנימה אבקת קקאו וקורנפלור ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים פנימה את תערובת השוקולד המומסת ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על גבי הקלתית הקפואה.
  • מחממים תנור ל־130 מעלות (ללא טורבו).
  • אופים את העוגה במשך 75־90 דקות או עד שהיא מתייצבת בשוליים אך עדיין רוטטת מעט במרכזה. מצננים לחלוטין בטמפ' החדר.
  • קצפת: בקערת מיקסר שמים שמנת, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה מאוד. יוצקים את הקצפת על העוגה ומיישרים את החלק העליון. אם רוצים, מזלפים את הקצפת בצדדים.
  • רוטב דובדבנים: שמים דובדבנים וסוכר בסיר ומחממים עד לרתיחה ובעבוע. הסוכר צריך להתמוסס לחלוטין והדובדבנים יתחילו להגיר נוזלים. בקערה קטנה מערבבים קורנפלור עם מעט מים ומוסיפים לתוך הסיר עם הדובדבנים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מסירים מהלהבה ומצננים לחלוטין בטמפר' החדר.
  • קישוט והגשה: יוצקים את רוטב הדובדבנים על גבי הקצפת ומקשטים בעוגיות אוראו מיני.
שתפו מתכון זה:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

1 2 3 4 5