בלוג המתכונים של אוראו

רוגלעך אוראו ומסקרפונה

קל | 45 דקות | תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

 

המרכיבים ל־20־25 רוגלעך:

לבצק:
1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
1 כוס (240 מ"ל) מים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
2 כפיות (10 גרם) מלח דק

למלית מסקרפונה ואוראו:
1 מכל (250 מ"ל) גבינת מסקרפונה
16 עוגיות אוראו במילוי וניל, מרוסקות

לסירופ:
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) מים

 

לקישוט:
עוגיות אוראו במילוי וניל, מפוררות

אופן ההכנה:

  • בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, שמן, מים, סוכר ומלח ולשים במשך 12־15 דקות עד לקבלת בצק אחיד, חלק ורך. מכסים ומתפיחים במשך 1־2 שעות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מלית מסקרפונה ואוראו: שמים בקערה גבינת מסקרפונה ומערבבים לריכוך בעזרת מרית. מוסיפים עוגיות אוראו מרוסקות ומערבבים היטב בעזרת מרית עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
  • עיצוב הרוגלעך: מחלקים את הבצק ל־2 חלקים. מרדדים חלק אחד על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ ומורחים עליו חצי מכמות המלית. מקפלים את הבצק לשניים (כך שהמלית "מתחבאת" במרכז) ומרדדים שוב בצורה הזאת. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים משולשים ומגלגלים לצורת רוגלעך. מניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית. מכסים ומתפיחים במשך כשעה לפני האפייה.
  • מחממים תנור ל־170 מעלות.
  • אופים את הרוגלעך במשך 15־20 דקות או עד שהם זהובים ותפוחים. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ' החדר.
  • סירופ: בסיר קטן שמים סוכר ומים ומחממים עד לרתיחה. מבשלים עוד 1־2 דקות ברתיחה ומסירים מהלהבה.
  • קישוט והגשה: מברישים את הרוגלעך בסירופ בנדיבות ומקשטים בעוגיות מפוררות._X0A2304

 

 

שתפו מתכון זה:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

1 2 3 4 5