בלוג המתכונים של אוראו

טילון אוראו בציפוי שוקולד ובוטנים

כשהיינו קטנים היינו קונים בקיץ גביעי גלידה ומכינים לעצמנו פינוק ביתי, גלידה בגביע! הזמנים קצת השתנו, התחספסנו ונהיינו גם אניני טעם מעט, לכן הבאנו לכם את הגרסה החדשה - טילון אוראו בציפוי שוקולד ובוטנים מסוכרים. נסו בעצמכם...

זיכרון ילדות: אני בחוף הים עם המשפחה, ברקע מודיע המציל "נא לצאת מהים, תחנת הרחצה נסגרת", אך לנו זה לא ממש מפריע, להפך, עכשיו מתחיל הכיף האמיתי.
רוב האנשים קמים אורזים את פקלאותיהם ועורקים מהחוף אחר המושיע, המציל!
החוף חוזר לתמימותו הפסטורלית.
למה כל ההקדמה הזו, אם במתכונים עסקינן?
כי זה היה בדיוק השלב שאבא שלי היה הולך לקיוסק להביא לנו גלידות והגלידה שהוא תמיד היה מביא לי, הייתה גלידת טילון!
עד היום זו הקונוטציה שעולה לי כשאני נתקל בטילון במקרר הגלידות.
אז שדרגו את הזיכרונות עם המתכון הבא: טילון אוראו בציפוי שוקולד ובוטנים מסוכרים.

רשימת מכולת: (6-8 טילונים)

  • 1 מיכל קטן של שמנת מתוקה (250 מ"ל).
  • גביעי גלידה קטנים שקונים בכל סופר.
  • 5 עוגיות אוראו במילוי וניל מרוסקות דק.
  • שקית זילוף.
  • 3 כפות אבקת סוכר.
  • 100 גרם גבינת מסקרפונה.
  • 100 גרם שוקולד מריר\חלב (מה שאתם יותר אוהבים).
  • חצי כוס של בוטנים או שקדים מסוכרים.
  • 3 כפות שמן קנולה.

הוראות הכנה:

  1. הקציפו את השמנת המתוקה לקצפת יציבה והיספו לה את גבינת המסקרפונה ואבקת הסוכר.
  2. המשיכו להקציף עד ליציבות הקרם וקפלו לתוכו את עוגיות האוראו.
  3. העבירו את הקרם לתוך שקית זילוף בעלת פייה רחבה יחסית.
  4. זלפו את הקרם לתוך גביעי הגלידה והעבירו למקפיא לכשעתיים.
    ★ טיפ: ניתן להעמיד את גביעי הגלידה במקפיא ע"י נעיצתם בתוך נייר כסף המתוח מעל תבנית אפייה עגולה.
  5. לאחר שעתיים במקפיא, המיסו במיקרוגל את השוקולד עם שמן הקנולה בפולסים של 30 שניות, ערבבו בין פולס לפולס עד שהשוקולד הופך חלק.
  6. טבלו כל קצה של טילון בשוקולד החם ופזרו בוטנים מסוכרים לפני שהשוקולד מתקשה.
  7. החזירו למקפיא עד להגשה.

אם אהבתם את המתכון של טילון אוראו בציפוי שוקולד ובוטנים ובא לכם על עוד מתכוני גלידות לצינון החום המתכונים האלה בדיוק בשבילכם:

מתכון לגלידת קוקילידה של אוראו.
מתכון לגלידת סאנדיי אוראו.
מתכון לארטיק וניל ואוראו עם ציפוי שוקולד.
מתכון למילקשייק שוקולד ואוראו.
מתכון למילקשייק תות ואוראו.

אם אתה כישרוניים יצירתיים ואוהבים אוראו, תוכלו לשתף אותנו במתכון עם אוראו משלכם! שתפו מתכון

שתפו מתכון זה:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

1 2 3 4 5