טירמיסו פילדלפיה אוראו
תבנית אינגליש קייק | דרגת קושי: קל | זמן הכנה: 25 דקות (ללא זמן קירור)
קרדיט מתכון וצילום: שרית נובק – misspetel
המרכיבים:
למלית:
3 גביעים (450 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה, בטמפרטורת החדר
2 כפיות תמצית וניל
1 כף ליקר רום
1/4 כוס סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 כוס אספרסו
עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני
לקרם:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
1 כף קפה נמס
2 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
אבקת קקאו
עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקו בראוני
אופן ההכנה:
המלית:
- שמים בקערת מערבל גבינת שמנת, תמצית וניל, רום וסוכר ומערבלים במהירות נמוכה.
- מקציפים בקערה שמנת להקצפה ואבקת סוכר לקצפת רכה.
מוסיפים את הקצפת לקערת הגבינות ומערבבים בתנועות קיפול.
הרכבת הטירמיסו:
1. מסדרים עוגיות אוראו בתחתית תבנית ומרטיבים כל עוגייה בכפית אספרסו.
2. יוצקים על העוגיות 1/3 מכמות המלית ומחליקים.
- מסדרים שכבת עוגיות נוספת, מרטיבים באספרסו, יוצקים מחצית מהמלית שנותרה, וחוזרים בפעם השלישית על כל התהליך (מסיימים בשכבת מלית).
- מכניסים למקרר להתייצבות לכ-4 שעות.
הקרם והקישוט:
- מקציפים בקערה שמנת להקצפה, אבקת סוכר וקפה נמס לקצפת רכה.
- מעבירים לשקית זילוף עם צנתר ומזלפים על העוגה.
- מפזרים למעלה אבקת קקאו ומקשטים בעוגיות אוראו. מעבירים למקרר עד להגשה.
קטגוריה: